Halálra gázoltak egy gyalogost Debrecenben

Vágólapra másolva!
Debrecen belvárosában teherautójával közlekedett egy férfi, mikor egy zebrához ért. A figyelmetlen sofőr nem vette észre, hogy egy gyalogos megy át a zebrán, ezért lassítás nélkül elgázolta. A gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztus 14-én hajnali 5 óra körül, Debrecen belvárosában közlekedett teherautójával egy férfi. A sofőr a megengedett sebességgel haladt, valamint semmi nem korlátozta, hogy biztonságosan vezessen. Az idő napos volt, és alig volt forgalom a városban. 

Miközben az autójával haladt, figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy

 egy debreceni férfi a zebrához közeledik, ezért fékezés nélkül a kocsi bal első sarkával elütötte a férfit. 

A gyalogos az ütközés következtében olyan súlyosan megsérült, hogy életveszélybe került, emiatt pedig a helyszínen meghalt. 

A figyelmetlen sofőr azért okozott balesetet, mert megszegte a KRESZ szabályokat. 

Az ügyészség a sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. A vádiratban azt indítványozták, amennyiben a férfi lemond a tárgyalás jogáról és beismeri a tettét, akkor abban az esetben a bíróság 2 év és 3 hónap fogházbüntetésre ítélje, és 2 év 6 hónapra tiltsa el a vezetéstől. 

rendőrség, rendőrautó, illusztráci
A kép illusztráció!
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, halálra gázolt egy gyalogost egy hulladékszállító teherautó Nagykanizsán. A hulladékszállító jármű vezetője augusztusban egyik reggel ütötte el a 37 éves nőt a nagykanizsai Kossuth téren. Az elgázolt nő a helyszínen meghalt.

A Zala Vármegyei Hírportál úgy tudja, hogy a baleset reggel 6 óra 20 perckor történt, és az ügyben a rendőrség eljárást indított.

Nem rég arról írtunk, hogy saját munkatársát gázolta halálra egy kukásautósofőr Magyargécen, míg áprilisban arról írtunk 8 autót tört össze egy kukásautó Lednicrónán.

Tavaly októberben egy kidőlt kerítés ölt meg egy gyereket egy pesterzsébeti általános iskolában, a kerítést egy teherautó döntötte ki.

Arról is beszámoltunk, hogy több autónak és fának nekiütközött, csaknem halálra gázolt egy embert, majd a Colorádói Egyetem futballpályáját felszántva állt csak meg az őt üldöző rendőröknek szeptember elején egy autós ámokfutó. A 48 éves Karl E. Haglund hétfő kora este kezdett bele az ámokfutásba, kisteherautójával legalább két autónak, több fának és táblának is nekiütközött a boulderi Folsom Field közelében

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!