Hidvéghi Balázs: A kis- és középvállalkozások támogatása is fontos kérdés lesz a hamarosan induló nemzeti konzultációban - videó

Vágólapra másolva!
Az új nemzeti konzultációban két kérdés is foglalkozik a kis és közepes vállalkozások, valamint a multinacionális cégek helyzetével – mondta el Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában.
Vágólapra másolva!

„Ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk, új gazdaságpolitikára és új eszközökre van szükség. 

Brüsszel bele akarja kényszeríteni hazánkat egy gazdasági hidegháborúba, azt akarják, hogy adjuk fel függetlenségünket”

– fogalmazott Hidvéghi Balázs. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte, hogy 

A kormány ezért arról döntött, hogy az új gazdaságpolitika legfontosabb kérdéseiről megkérdezi a magyarokat, és nemzeti konzultációt indít. 

Mint ismertette, az új nemzeti konzultációban két kérdés is foglalkozik a kis és közepes vállalkozások, valamint a multinacionális cégek helyzetével. 

Mint mondta, a multicégek az egész világon egyre nagyobb extraprofitra akarnak szert tenni, a gazdaságnak pedig egyre nagyobb részét akarják uralni, kiszorítva ezzel sokszor a helyi vállalkozásokat. 

"Ezért álláspontunk szerint minden hazai kis és közepes vállalkozás számára elérhető módon tőkejuttatásra van szükség. A magyar kormány fellép az árakat egyoldalúan emelő és gazdasági erejükkel visszaélő multicégekkel szemben. Brüsszel azonban ezt ellenzi" 

– emelte ki, és hozzátette, erről a kérdésről is szeretnék tudni, hogy mit gondolnak az emberek. 

A hamarosan induló nemzeti konzultációban mindenki elmondhatja a véleményét az új gazdaságpolitikáról. Csak összefogással tudunk ellenállni a külső nyomásnak 

– fogalmazott az államtitkár. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!