Vágólapra másolva!
Egy targoncavezető, amikor épp lepakolta a rakományt egy kamionról, véletlenül beleakadt a ponyvát merevítő rúdba, és a rakomány ráejtette egy gépkocsivezetőre. A férfi súlyosan megsérült a balesetben.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg  vármegyei Ibrányban egy targoncavezető a telephelyen egy munkás egy kamionból pakolta ki az élő állatok szállítására használt műanyag ketreceket a nyár közepén. A munka közben, az egyik konténer megakadt a ponyvát merevítő rudazatban. A rakomány lecsúszott a targonca villájáról és ráesett a kamion mellett álló autóvezetőre. 

A férfi súlyosan megsérült. 

A targoncavezető több szabályt is megszegett, ugyanis amikor megemelte a konténert, jeleznie kellett volna a kollégájának, hogy az távolodjon el a targonca környékéről. Továbbá az ő figyelmetlensége miatt akadt bele a konténer a ponyvamerevítő rúdba, és emiatt esett le a rakomány. 

A Nyíregyházi Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást, mert bár a férfi elkövette a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést, de mindent beismert, és bocsánatot kért. 
A sérült férfi nem esett ki a munkából és kára sem keletkezett, így nem kérte a munkatársa felelősségre vonását. 

Ezeket figyelembe véve az ügyészség az eljárást egy évre felfüggesztette, ha ez idő alatt nem követ el semmilyen bűncselekményt az eljárást megszünteti. 

A videón a baleset látható: 

Korábban írtunk már foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről. Egy 57 éves és egy 52 éves büntetlen előéletű, villanyszerelőként dolgozó gyulai férfi ellen, akik foglalkozásuk több szabályát is megszegték, és ezért áramütést szenvedett egy szintén gyulai férfi. A megsérült férfi és felesége gyulai családi házukban az áramhálózat bővítését kérte az áramszolgáltatótól, ehhez szükség volt a mérőhely szabványnak való megfeleltetésére. Az áramszolgáltató egy vállalkozót bízott meg a munkával és kiadta két alvállalkozónak, ők okozták a balesetet. 

Súlyos munkahelyi baleset történt a Berettyóújfaluban, ahol egy munkás a szigetelési munkálatok közben leesett a födémről egy építkezésen Berettyóújfaluban. Az építésvezetőt és az egyik alvállalkozót vádolták meg az ügyben.

Egy debreceni építésvezető szabálytalan munkára utasította az segédmunkást, akinek az építőanyag ráborult a lábára. Emiatt eltört a combcsontja és maradandó fogyatékossága lett. Az építésvezető megszegte a szabályokat, nem lehetett volna az építőanyagot lejtős tetőre rakni, és a munkára két emberre lett volna szükség. Az építésvezető megszegte a szabályokat, nem lehetett volna az építőanyagot lejtős tetőre rakni, és a munkára két emberre lett volna szükség. A segédmunkás figyelmeztette, hogy veszélyes lesz, de az építésvezetőt ez sem érdekelte.

A villanyszereléssel foglalkozó cég kábeleket szerelt egy dorogi telephelyen, amihez egy targoncára erősített fémkosárban emelték fel az egyik munkást. Az egyik emelésnél a kosár lezuhant a munkással együtt. A targoncára nem is lehetett volna kosarat rögzíteni, valamint az azt kezelő szakmunkás nem is vezethette volna a targoncát.

A kiemelt kép / social media kép illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!