Így pénzelte haverjait és az öccsét Magyar Péter a Diákhitel Központból

péter magyarpéter ötkert
Vágólapra másolva!
A minap derült fény arra, hogy Magyar Péter öccsét fizette az a cég, amelynek Magyar vezérigazgatóként tízmilliós megbízásokat adott. Miután az újabb botrány napvilágot látott, a diszkópolitikus lemondta sajtótájékoztatóját, amit Strasbourgban tartott volna.
Vágólapra másolva!

Kedden látott napvilágot, hogy a KEHI-jelentésben szereplő Diákhitel Központ-szerződések által érintett egyik cég, a PlanB Magyarország Kft. fizetési listáján szerepelt Magyar Péter testvére is – tudta meg a Media1.hu. Magyar öccse, 

Magyar Márton 2019 nyarától dolgozott a PlanB-nél, mintegy 6 hónapon át foglalkoztatták projektmenedzserként, és ezért havi 300 ezer forint fizetést kapott 

– ismerte el a Tisza Párt is, és Magyar Péter is, de ebben semmi kivetnivalót nem látnak.

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Magyar Péter botrányt botrányra halmoz

Magyar Márton évekkel ezelőtt még a Facebookon is megadta munkahelyének 2019. augusztus elsejei kezdéssel a PlanB Magyarország Kft.-t, de ezt azóta onnan levette - nyilván most már kínos. Egy képernyőkép azonban még őrzi ennek nyomát. Magyar Márton végül szintén elismerte, hogy dolgozott a PlanB-nek. Azt írta, hogy onnan a COVID-járvány kezdete környékén távozott; állítja, maga mondott fel. 

Összefoglalva: a jelek szerint Magyar Péter egy céget közbeiktatva folyatta ki a pénzt a családtagjainak, majd miután lebukott, vizsgálat indult és felmentették

írta közösségi oldalán az újabb botránnyal kapcsolatban Deák Dániel. A politológus szerint ez az eredettörténete, ez lehet a valódi oka, amiért Magyar Péter hirtelen nagy ellenzéki lett.

A PlanB egyébként nagyjából egy évvel azelőtt, hogy szerződést kapott volna a Diákhitel Zrt.-től, Magyar Péter akkori feleségét, Varga Juditot készítette fel annak miniszteri kinevezése előtt. 

A KEHI szerint a PlanB drágán dolgozott: 

egy 40 oldalas – kétes minőségű – tanulmányt a Z generációról 4 millió forintért készített el (ez 100 ezer forint/oldalt jelent), egy másik esetben pedig 4,4 milliót kért egy 18 diából álló előadásért. 

De a KEHI szerint egy faültetéssel kapcsolatos projektet is 14,8 millióért végzett el, nagyjából 500 ezer forint helyett. 

Magyar Péter testvére "nem tudja értelmezni" a fizetési lista kifejezést

Magyar Mártont, a Tisza Párt elnökének a testvérét telefonon érte utol a Magyar Nemzet, érdemi válaszokat azonban nem adott a felmerülő kérdésekre.

Nem tudom értelmezni a »fizetési lista« kifejezést. Ahol pénzt kapok, ott dolgozni szoktam"

– így reagált kedden a Magyar Nemzet kérdéseire. 

Magyar Péter megfutamodott: nem mert kiállni az újságírók elé

Már a teremben ülve várták Magyar Pétert az újságírók Strasbourgban az Európai Parlament épületében, amikor kiderült, hogy Magyar egyszerűen lemondta a meghirdetett sajtótájékoztatóját. 

Ez csupán néhány órával azután történt, hogy kiderült, Magyar Péter öccse is keresett a túlárazott szerződéseken;

láthatóan olyan kínosan érintette Magyart az ügy, hogy nem mert kiállni az újságírók elé. 

Ennek azonban egy másik oka is lehet, hiszen Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője nem sokkal korábban tájékoztatta az Európai Parlamentet Magyar Péter lopási ügyéről

"Na ez aztán a bátor megfutamodás" – kommentálta a sajtótájékoztató lemondását Dömötör Csaba. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint

teljesen egyértelmű, hogy a gombamód szaporodó botrányai miatt menekül [Magyar Péter], és a saját Facebook-oldalán túli nyilvánosságban nem hajlandó kérdésekre válaszolni, pedig azokból egyre több van” 

tette hozzá Dömötör Csaba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!