Magyarországra jön az igazi Mikulás

Joulupukki, a finn Mikulás a Téli Gyárkertben a megnyitó napján, 2023. december 8-án. A Gyárkert Kultúrpark decembertől ötpályás hófánkpályával és a több mint 500 négyzetméteres jégpályával várta a látogatókat. MTI/Vasvári Tamás
Joulupukki, a finn Mikulás a Téli Gyárkertben a megnyitó napján, 2023. december 8-án. A Gyárkert Kultúrpark decembertől ötpályás hófánkpályával és a több mint 500 négyzetméteres jégpályával várta a látogatókat
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Idén is elfogadta a Mikulásgyár meghívását Joulupukki, a finn Mikulás.
Vágólapra másolva!

A Mikulásgyár, Magyarország egyik legnagyobb karitatív, adománygyűjtő rendezvénye idén ünnepli húszéves fennállását, az akciót 2024. november 29. és december 21. között tartják - olvasható a Mikulásgyár közleményében.

Az évforduló alkalmából a finn Mikulás 13 napon át járja majd az országot, hogy személyesen találkozzon a magyar gyermekekkel, és átadja nekik az ajándékokat.

A jubileumi évben a Mikulásgyár célja, hogy legalább 120 ezer kilónyi tartós élelmiszert gyűjtsön össze, és osszon szét a rászoruló családok között. Emellett legkevesebb 25 ezer gyermeket szeretnének megajándékozni Joulupukki látogatásával.

Tavaly a Mikulásgyár 54 kistelepülés 8314 gyermekének juttatott minőségi adománycsomagokat. Joulupukki 10 nap alatt 10 település 20 eseményén 17 ezer gyermekkel találkozott, 3300 kilométert tett meg Magyarországon.

A közlemény idézi Zsolnai Endre főszervezőt, aki azt mondta, hálásak minden adományozónak és önkéntesnek, akik segítenek nekik a Mikulásgyár sikeres működésében. 

Bízunk benne, hogy a jubileumi évben még több gyermek arcára csalhatunk mosolyt a finn Mikulás és önkénteseink segítségével

- fogalmazott a szervező.

Idén is elfogadta a Mikulásgyár meghívását a finn Mikulás
Idén is elfogadta a Mikulásgyár meghívását a finn Mikulás forrás: programturizmus.hu

Nem először jön hazánkba a finn Lappföld fővárosában, az északi sarkkörön fekvő Rovaniemiben élő Mikulás. 2018-ban 10 napot töltött nálunk, 2019-ben is eljött Joulupukki, akit a Mikulásgyár Alapítvány mellett a Budapesten élő finn családok gyermekei fogadtak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!