Nem szabadulnak az ágyi poloskáktól Józsefvárosban

Vágólapra másolva!
Nem tesz semmit az ágyi poloskák ellen a baloldali vezetésű józsefvárosi önkormányzat, pedig egy kerületi bérházban már fél éve küzdenek a rovarok ellen a lakók. Pikóék még csak az irtás árával sem segítik a lakókat, ami nem kis összeg, főképp nem az ott élőknek.
Vágólapra másolva!

Három, a Leonardo da Vinci utca 5. szám alatt élő bérlő mondta el, hogy a lakásába betelepedett az ágyi poloska, közülük legutóbb egy nyúlt a zsebébe, hogy saját pénzén rovarirtót hívjon. Egy ilyen művelet 25-40 ezer forint között van, ráadásul nem sokat ér, ha nem végzik el az egész házban. A bérlők viszont kispénzűek, van közöttük nagycsaládos és nyugdíjas is. Átlag 14-20 ezer forint között fizetnek az önkormányzatnak a szociális bérlakásokért, az ágyi poloskás "társbérletért". Mint azt a Metropolnak elmondták, körülbelül hat hónapja jelent meg a házban a vérszívó, azóta összesen négyszer volt irtás egy-egy lakásban, mindegyiket az adott lakás bérlője fizette. Persze ez szinte semmit nem használ, hiszen az összes lakásban szükséges volna irtani ahhoz, hogy megszabaduljanak az éjjel akcióba lendülő vendégektől és petéiktől. 

Attól félünk, hogy valamilyen fertőzést elkapunk. Most irtottak két hete, kikerültek ezek az ágyi poloskás matracok az udvarra. Mire elszállíttatja innen az önkormányzat, legalább 3-4 hónap lesz, mert ez a tapasztalat

– mondta a lapnak az egyik lakó. 

A házban a rovarok miatt többen kidobálták az ágyaikat, matracaikat Fotó: Metropol

Az egyik ott élő szerint az önkormányzat annyival le tudja, hogy " nincs keret az irtásra". Ez a kifogás szerinte nem új, ugyanis elmondása szerint korábban arra is azt mondták, amikor le kellett gallyazni egy fát hátul, ami állandóan kiverte az ablaküveget egy gyerekét egyedül nevelő édesanyánál.

Az ágyi poloska fertőzöttsége főként az önkormányzat által fenntartott bérházakban és a hajléktalanszállók vagy lakótelepek környékén jelent komoly problémát. A Metropol szerint azonban egyre több a bejelentés, legutóbb szintén a Józsefvárosban található Tömő utca 5-ben volt hasonló probléma.

Egy lakónak elmesélte a rovarirtó, hogy a VIII. kerület teljesen el van fertőződve, szinte nem volt olyan utca, ahol ne járt volna már ágyi poloskát irtani, ami nemcsak hogy kellemetlen, de szörnyű csípéseket is okoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!