Betört ismerőséhez két nő, majd késsel rabolták ki

Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
A két nő már hosszú ideje bűnözésből tartotta fenn magát, egyikük nemrég szabadult fegyházbüntetéséből, amikor elmentek egy férfi ismerősük házához, és pénzt követeltek tőle. Mivel az nem akart adni nekik, bemásztak a kerítésen, késsel fenyegették meg, és erőszakkal elvettek tőle 12 ezer forintot és egy szatyornyi élelmiszert, illetve használati tárgyakat. Azonban nem élvezhették sokáig a zsákmányt: a rendőrök pillanatokon belül lecsaptak rájuk.
Vágólapra másolva!

A lopásokból élő kiskunmajsai nő és a korábbi fegyházbüntetéséből feltételesen szabadult ismerőse 

elhatározták, hogy pénzt szereznek közös ismerősüktől, egy helyi férfitól.

Május 18-án estefelé el is mentek a férfi házához, majd bekiabáltak neki, hogy adjon nekik pénzt. A férfi nem volt hajlandó ajtót nyitni nekik, ehelyett távozásra szólította fel őket. A két nő azonban nem adta fel: átmásztak a kerítésen, és bementek a házba.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfi rendőrt akart hívni, mire 

a fiatalabb nő felkapott egy kést az asztalról, a férfinak szegezte. és pénzt követelt tőle. Közben bűntársa mindent, amit talált, bepakolt egy táskába:

 öblítőszert, élelmiszert, sportcipőt, övtáskát, majd ő is pénzt követelt a férfitól. 

A fenyegetés hatására a férfi először 2 ezret, majd egy 10 ezrest adott nekik. A fiatalabb nő ekkor eldobta a kést, fölvette a megpakolt táskát és elrohantak. Később megosztoztak társával a lopott holmikon.

Azonban nem örülhettek sokáig a zsákmánynak, a kiskunhalasi rendőrök ugyanis néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették őket.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A nyomozás során kiderült, hogy 

a fiatalabb nő további három lopásért is felelős, ezeket részben egyedül, részben pedig egy férfi bűntársával együtt követte el. 

Egyik alkalommal kihasználta, hogy ismerőse nincs otthon, és a hálószobából egy lakattal lezárt pénzkazettában 170 ezer forintot vitt el.  Férfi társával edényeket, lakásfelszerelési tárgyakat és csavarozógépet loptak el további két helyszínről.

Az ügyészség a két nő ellen fegyveres rablás, a fiatalabb nő és férfi bűntársa ellen lopás miatt is vádat emelt. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő nőkkel szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta, bűnösségükről a kiskunhalasi bíróság fog dönteni.

Néhány évvel ezelőtt késsel rabolta ki osztálytársát egy 15 éves kamaszlány Budaörsön, miután életveszélyesen megfenyegette, hogy ha nem ad neki pénzt, leszúrja. Szintén késsel támadtakegy fiatal lányra és barátjára egy budapesti villamosmegállóban, egy zuglói férfi pedig terhes szomszédját rabolta ki úgy, hogy kést szegezett az asszony hasához olyan erővel, hogy még a ruhája is elszakadt.

Forrás: Ügyészség

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!