Kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalban kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvaron. A balesetben senki nem sérült meg. A MÁV Zrt. vezérigazgatója a közösségi oldalán előre jelezte, hogy fel fogják újítani az egész pályaudvar váltókörzetét, emiatt le fogják zárni a pályaudvart.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo megírta, hétfő reggel a Máv azt közölte a közösségi oldalán, hogy a Keleti pályaudvaron 15-20 perces késésekkel járnak a vonatok.

Most MÁV Zrt. vezérigazgatója, Hegyi Zsolt a közösségi oldalán azt írja, hogy 

hétfő hajnalban, a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról. 

A posztban azt írja, hogy mivel szerelvény vonat volt, nem vitt utasokat, és a közelében sem voltak emberek, így senki nem sérült meg a balesetben. A mozdonyvezető sem, aki észrevette a hibát, majd ennek az előírásoknak megfelelően járt el. 

A baleset kapcsán érthetően jut eszébe mindenkinek az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt. A két esetnek azonban műszaki értelemben nincs köze egymáshoz, hiszen az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgáltuk és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján cseréltük

 – írja közleményében Hegyi Zsolt. 

Hozzáteszi, hogy alaposan ki kell vizsgálni, hogy mi okozta a balesetet, de az már most is látszik, hogy egy csúcssín tört el. 

A MÁV-nak nagyon fontos, hogy mindenki időben elérje az úti célját, ezért is hozták már meg korábban azt a döntést, hogy felújítják a pályaudvart. 

"Jövőre végrehajtjuk a Keleti-programot, amelyben a pályaudvar teljes váltókörzetét felújítjuk. (Előre jelzem, hogy a komplex munkálatokhoz egy időre a pályaudvar forgalomból történő kizárására is szükség lesz!)”

 - írta a vezérigazgató a közösségi oldalán. 

Addig pedig szigorúbb és alaposabb vizsgálatokkal próbálják megelőzni az ilyen és ehhez hasonló baleseteket. A MÁV munkatársai jelenleg is azon dolgoznak, hogy minél hamarabb helyreállhasson a forgalom a Keleti pályaudvaron. 

Ahogy azt korábban megírtuk, augusztusban, az egyik este a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity több kocsija siklott ki a pályaudvar közelében. Az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak. A rendőrség vasúti közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával indított nyomozást az ügyben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!