Kocsis Máté: A brüsszeli tehetségkutató nyertese a DK és a Tisza Párt lett

Vágólapra másolva!
Brüsszel megfogalmazta, hogy egy neki tetsző kormányt szeretne Magyarországon, de a legfőbb kérdés, hogy mit kért ezért cserébe - fejtette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

Volt egy szórakoztató vita Strasbourgban a magyar elnökség programjáról, és azt hittük, hogy komoly témákról lehet majd beszélni, de ehelyett egy nagy magyargyalázás lett belőle - mondta Kocsis Máté az Országgyűlésben. Mi teljesen mást gondolunk Európa problémáiról - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. 

A kétszínűségnél alávalóbb dolog kevesebb van a politikában, és ez teljesen jellemző Brüsszelre. Miközben minket megbüntetnek a migrációs politikánk miatt, addig Németország lezárja a határait és Lengyelország megszünteti a menedékjogot.  

Brüsszel megfogalmazta, hogy egy neki tetsző kormányt szeretne Magyarországon, és a brüsszeli tehetségkutató nyertese a DK és a Tisza Párt lett. Ők készek arra, hogy teljesítsék a brüsszeli elvárásokat. Kocsis Máté kifejtette, hogy a sikeres magyar politikát belföldön lehet megvívni. A legfőbb kérdés, hogy a brüsszeli támogatásért cserébe mit kérnek?

A rezsicsökkentés eltörlését, a 13. havi nyugdíj megszüntetését, a migráció és a háború támogatását kéri a brüsszeli elit. 

Kocsis, Máté, KocsisMáté,
Kocsis Máté felsorolta, mit kért Brüsszel az általa támogatott erőktől 
Fotó: Bruzák Noémi / Bruzák Noémi

Minderre Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, hogy a magyar szuverenitásért mindig meg kellett küzdeni. 

Minden korban meg kell nézni, mik a kihívások az önrendelkezés tekintetében; most a legnagyobb veszély az elhibázott brüsszeli politika Magyarország számára.  

 

Az az európai együttműködés, amely egykor jól működött, azt mára veszélyezteti az a központosítás, amit Brüsszel vezet - tette hozzá. A szabadon választott parlamentekkel szemben határoznák meg a brüsszeli irányokat. Az uniós baloldali képviselők Brüsszelt képviselték Budapesten is - mondta Hidvéghi. Minden éles helyzetben a Gyurcsány vezette baloldal brüsszeli érdekeket képviselt. 

Magyar Péter úgy fogalmazott, hogy fel kell adni a szuverenitás egy kis részét, de ez azt jelenti, hogy teljesen fel kell adni az önállóságunkat.  

Rossz uniós válaszok

Az elmúlt években az EU számos rossz döntést hozott, 2015 óta egy soha nem látott migrációs hullám zajlik, kitört egy szláv testvérháború is - mondta Simicskó István napirend előtt. A KDNP frakcióvezetője szerint a háborús konfliktusban és a migráció területén sem születtek jó lépések. 

A magyar kormány ezzel szemben jó döntéseket hozott a magyar emberek biztonsága érdekében.

 Szólt arról is, hogy a mostani blokkosodó világban nem érdeke Magyarországnak a világpiacok bezáródása - tette hozzá. 

Egy ilyen helyzetben gazdasági semlegességet kell kialakítani. 

A KDNP frakcióvezetője közölte, egy ilyen helyzetben kérte a kormányt a frakciószövetség, hogy indítson nemzeti konzultációt; egy igazi hungarikum ez a találmány. 

Simicskó István
Simicskó István: Számos rossz döntést hozott az EU 2015 óta 
Fotó:  Ladóczki Balázs - Origo 

Minderre Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese azt válaszolta, a nemzeti konzultáció erős legitimitást ad a brüsszeli vitákban a kormánynak. Szólt arról is, hogy a problémák megoldása helyett az európai elit a demokratikusan megválasztott magyar kormányt akarja eltávolítani. 

Nem tetszik nekik, hogy nem lépünk be a háborúba, fellépünk a genderőrület ellen, és nem engedjük be az illegális bevándorlókat. 

Panyi szerint az európai baloldal minden olyan demokratikus intézményt támad, ami szemben áll velük, így a nemzeti konzultációt is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!