Öt éven keresztül bujkált egy veszélyes bűnöző Magyarországon

Vágólapra másolva!
Öt évig bujkált egy magyar–román kettős állampolgárságú férfi, akit Romániában több év börtönbüntetésre ítéltek. A férfit a román hatóságok nem találták, ezért a magyar rendőrök kezdtek nyomozni az ügyében. Múlt hét pénteken megtalálták egy ferencvárosi lakásban.
Vágólapra másolva!

A rendőrök szeptember 27-én egy ferencvárosi lakáshoz mentek, mert információjuk szerint egy magyar-román férfi bujkált a lakásban, aki ellen román, nemzetközi, sőt európai elfogatóparancs is volt kiadva.

A férfit azért körözték, mert nem kezdte meg 7 éves börtönbüntetését, amit a román bíróság szabott ki rá. A férfit azért ítélték el, mert több drogokkal kapcsolatos bűncselekményt is elkövetett. 

Azonban a román hatóságok nyomozása nem vezetett eredményre, viszont adataik szerint a férfi 2019 óta Magyarországon bujkált, úgy, hogy öccse iratait használta a rejtőzködéshez.

Ezen információk alapján a BRFK Célkörözési Osztályának munkatársai kezdtek nyomozni az ügyben, és széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. 

Ezután pedig egy ferencvárosi lakásban rátaláltak a keresett férfira, akinek a lakását is átkutatták, ahol 250 gramm drogot találtak.

A 33 éves férfit a rendőrök elfogták és a ferencvárosi rendőrkapitányságra vitték, ahol a kiadatási eljárás lefolytatásáig őrizetben van, amely néhány nap alatt megtörténhet. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a rendőrök havonta átvizsgálják a folyamatban lévő eljárásokat, aminek köszönhetően augusztusban, egy összehangolt akcióban több tíz bűnözőt fogtak el. Emellett pedig több olyan embert is megtaláltak, akik eltűntként szerepeltek a nyilvántartásban. A rendőrök február óta 412 embert fogtak el, köztük olyan szökött bűnözőket is, akik ellen emberölés, emberkereskedelem, zsarolás, súlyos testi sértés, kábítószer-kereskedelem és szexuális kényszerítés miatt adtak ki elfogatóparancsot. Ezekért a bűncselekményekért összesen 101 év letöltendő börtönbüntetést és több mint 12 millió forint pénzbírságot szabtak ki a bíróságok. 

Követőivel beszélgetett élő adásban egy fiatal TikTokker, mikor váratlanul körbekerítették a rendőrök és megbilincselték. Egyelőre nem lehet tudni, miért csaptak le a speciális kommandósok.

Júliusban a rendőrök több budapesti kerületben is körözési akciót szerveztek, aminek köszönhetően 51 olyan embert fogtak el, akiket köröztek vagy eltűntként kerestek. Köztük volt az a 62 éves férfi is, akit gyilkosság miatt köröztek, ugyanis korábban halálra verte a lakótársát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!