Kövér László: Magyar Péter a gyűlöletből ácsolt pódiumról letaszította Gyurcsányt

KövérLászló
KövérLászló
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A gyűlöletből ácsolt pódiumról – amit Gyurcsány Ferenc felépített magának –, a hátsó lépcsőn felkúszva, Magyar Péter letaszította a vezért. Az történt, hogy az a harmincszázaléknyi szavazó, akiknek elég annyi politikai üzenet, hogy mindegy ki, csak ne Orbán vezesse az országot, összegyűlt egy olyan ember köré, aki eddig még nem vallott kudarcot, nem bizonyosodott be róla, hogy alkalmatlan a kormányváltásra - minderről Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszélt.
Vágólapra másolva!

Pánikra semmi okunk, nem történt más, mint hogy a Gyurcsány Ferenc által gyűlöletből ácsolt pódiumról, a hátsó lépcsőn felkapaszkodva, Magyar Péter letaszította a baloldal vezérét

– fogalmazott Kövér László a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az Országgyűlés elnöke az interjúban többek között a nemzetközi kihívásokról, a gazdasági nehézségekről és megváltozott belpolitikai helyzetről is beszélt.

A házelnök az interjúban hangsúlyozta, hogy bár a világ súlyos gondokkal küzd, Magyarország stabilan halad előre. Ezzel persze nem arra akar utalni, hogy „nincs itt semmi látni vagy tennivaló”. Kövér László szerint „erről szó sincs, hiszen a kormányzati feladat gyakorlása állandó kihívással és – talán szükségszerűen – emberi hibákkal is jár. Mindezzel együtt abból indulok ki, hogy tizennégy éve kormányzunk, és a teljesítményünket reálisan értékelve, önteltség nélkül kijelenthető, hogy ez a politikai közösség az ország élén történelmi tetteket hajtott végre”.

2010 után megoldottuk a pénzügyi-gazdasági válságot, amit a baloldal hagyott ránk örökül

– tette hozzá.

Kövér emellett elismerte, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt új kihívást jelent az ellenzéki oldalon, de hangsúlyozta, hogy ez sem ok aggodalomra: „Feltűnt a politikai küzdőtéren egy eddig ismeretlen, új ellenfél... de semmi más nem történt eddig” – tette hozzá. Véleménye szerint a Tisza Párt csupán annak az ellenzéknek egy része, amelyet továbbra is az Orbán-ellenes érzelmek tartanak össze. Ugyanakkor Kövér László azt elismerte, hogy a közösségi médiahasználat terén a manipuláció új szintjei nyíltak meg az ellenzéki politika előtt, ami okozhat kihívásokat a polgári oldal számára.

Ez valós fenyegetés, de nem Magyar Péter miatt. Az igazi veszélyt az jelenti, hogy a közösségi média manipulációja révén tömegek veszítik el a valóságérzékelésüket. Sőt már igényük sincs a valóság megismerésére, csak az érdekli őket, hogy a vágyaikat – akár a politikára vonatkozóan – kiszolgálják

– fogalmazott a házelnök.

Kövér a közösségi média kapcsán megjegyezte, hogy szerinte a kormánynak továbbra is a hagyományos médiában kell a választókhoz szólnia, ám nem tekinthetnek el a közösségi médiától sem, bár szerinte itt értékek kiépítésére nincs lehetőség.

Ezzel párhuzamosan fel kell venni a kesztyűt az on­line felületeken, meg kell vívni a harcot ott is, de a hagyományos csatatérről nem szabad kivonulnunk, mert ott a miénk az előny. Önmagában az interneten áradó mocsokkal szembeni védekezéssel nem lehetünk sikeresek. Az úgynevezett közösségi média – aminek az elnevezése is botrányosan hazug – egyébként is csak a rombolásra alkalmas, ott nem igazán lehet építkezni, értékeket bemutatni.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!