Szökött kutyát mentettek meg a budapesti rendőrök az M7-es autópályán

Vágólapra másolva!
Tegnap egy barna kutya tűnt fel az M7-es autópályán Érd és Törökbálint között. Szökése azonban nemcsak az ő, hanem az autósok biztonságát is veszélyeztette, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a helyszínen intézkedtek, még mielőtt komolyabb baj történt volna.
Vágólapra másolva!

Szigeti László törzsőrmester és Ács Tibor törzsőrmester az Érdi Civil Állatmentőkkel közösen befogták a riadt kutyust. Ezután egy gyors chipbeolvasás következett, amelyből azonnal 

kiderült, hogy ki a kutya gazdája, így haza tudták vinni az elkóborolt állatot.

Az incidensről képeket is megosztottak a Facebook-oldalukon. A bejegyzéshez ezt írták:

Nem tudjuk, mi történhetett az autópályákkal mostanában, de úgy tűnik, mágnesként vonzzák az elszökött, szabadon kószáló állatokat.

Mint ismert, néhány napja elszabadult lovak vágtáztak forgalommal szemben az M5-ös autópályán.

Nem tudjuk, mi történhetett az autópályákkal mostanában, de úgy tűnik, mágnesként vonzzák az elszökött, szabadon kószáló...

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Tuesday, October 8, 2024

Korábban arról is írtunk, hogy a rendőrök egy alapítvánnyal közösen próbáltak meg 30 hontalan állatot megmenteni

Májusban egy hihetetlen történetről is beszámoltunk: egy kóbor kutya elől menekülő kisfiú esett egy autó elé, a sofőr élete mentését mutatta be.

Arról is írtunk korábban, hogy egy kóbor kutya miatt állt meg egy autós egy zebránál, a mögötte érkező motoros azonban valószínűleg mindenre figyelt, csak arra nem, hogy mi történik előtte az úton. Fékezés nélkül ütközött az álló autónak, hogy aztán egy látványos szaltóval a szélvédőre érkezzen.

Arról is beszámoltunk régebben, hogy kóbor kutyák tartanak rettegésben egy magyar falut: a Tuzséron élők szerint lassan több a kóbor állat, mint az udvarokon játszó gyerek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!