Koncz Zsófia: Megkezdtük a munkát a megfizethető lakhatásért!

Vágólapra másolva!
Ma ülésezett a Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület (LITT), melynek tagjai a főbb szakmai szervezetek (bankszövetség, ingatlanfejlesztők, építési vállalkozók), a jelentősebb piaci szereplők, az MNB és a kormányzat képviselői - írta Koncz Zsófia a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Előadásomban bemutattam az otthonteremtést segítő eddigi kormányzati programok (pl. a CSOK, CSOK Plusz, Falusi CSOK) eredményeit, valamint ismertettem, hogy a kormány megkezdte az új gazdaságpolitikai akcióterv előkészítését. Ennek része az is, hogy a gyermekek után járó családi adókedvezmény megduplázását tervezzük: jövő júliustól 50%-kal, majd 2026. januártól újabb 50%-kal szeretnénk emelni a családi adókedvezményt.

Az akcióterv több pontja érinti a lakhatás kérdését. Külön intézkedéseket tervezünk a budapesti és a vidéki megfizethető lakhatásért. Többek között napirenden van a fiataloknak szóló lakásprogram kialakítása, a vidéki otthonfelújítási program elindítása, különböző lakhatási és lakásfelújítási támogatások bevezetése, és 5 %-os lakáshitel kamatplafon bevezetése, együttműködésben a bankszektorral.

Minderről meg fogjuk kérdezni nemcsak a szakmai partnerek, hanem a magyar emberek véleményét is a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban.

Köszönöm a testület konstruktív hozzáállását, támogatását, javaslatait, meglátásait! - írta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!