Meg akarja keresni a börtönben a lánya gyilkosát Kalányos Gábor

Kalányos Gábor és családja, temető, megemlékezés, roma, cigány,
Fotó: Bors
Vágólapra másolva!
Kalányos Leonettának, a patakparton meggyilkolt kislány apjának börtönbe kell vonulnia. Kalányos Gábor viszont abban reménykedik, hogy ugyanabba a börtönbe kerül, ahol a kislányát meggyilkoló férfit tartják fogva.
Vágólapra másolva!

A szekszárdi gyermekgyilkosság után egy ország ismerte meg Kalányos Gábort és családját. Az ő lányát, a kis Leonettát gyilkolták meg a patakparton. Gyilkosa a gyermek rokona, K. Dániel volt, aki azóta is börtönben tölti a rá kiszabott büntetését. Azonban úgy alakult, hogy az esettől egy teljesen független ügy miatt Leonetta édesapját önbíráskodás miatt elítélték, így október 19-én börtönbe kell vonulnia - számolt be a Ripost.

Találkozni akarok vele. Szemtől szembe akarok állni vele. Sosem felejtjük el, hogy milyen undorító dolgokat tett a kislányunkkal. Tudnia kell, hogy még nincs vége

- nyilatkozta az apa a lapnak.

Lovat gázolt az autós, A sofőr nem akart fizetni,
Ló, gázolás, baleset, Rendőrség
Fotó: TMRFK / TMRFK

A férfi önbíráskodás miatt kerül börtönbe, ugyanis egyik alkalommal kiszöktek a lovai, amik közül az egyiket el is ütötte egy autó, a helyszínen viszont szóváltásba kerültek a sofőrrel, aminek végül fenyegetés lett a vége.

A kisebbik fiam, aki annak idején rátalált Leonetta holttestére, ő idegileg sérült lett, így amúgy is nehezen viseli az ilyen dolgokat. Mivel a sofőr szidott minket, cigányozott, ezért a fiam felé rúgott, de csak a kocsiját találta el. Vádat emeletek ellenem és a fiam ellen önbíráskodás miatt. Őt végül intézetbe küldik 14 hónapra, engem pedig 2 év kilenc hónapra börtönbe

- mondta a Ripostnak a férfi.

Ahogyan korábban megírtuk, 2019 tavaszén egy kislány holttestét találták meg Szekszárdon. Időközben kiderült, hogy 19 éves nagybátyja

kicsalta magával a patakpartra a gyereket, ahol kínozta és megerőszakolta, majd végül egy térkővel hatszor sújtott le a fejére.

A kislány belehalt a sérüléseibe.

A fiatal férfiról időközben kiderült, hogy drogozott, emellett súlyos mentális zavarokkal küzd. A kislányt március 8-án délután kezdték el keresni a szülei, miután házuk udvaráról eltűnt.

Az órákig tartó kutatás után Leonetta élettelen testét az otthonuktól néhány száz méterre lévő patakban találták meg. A kislány testét lemeztelenítették, a fejét pedig szétverték.

A rendőrök még aznap elfogták a gyerek unokatestvérét, a 19 éves K. Dánielt, akit a kihallgatása után letartóztattak. A kislány halálát az orvos szakértő véleménye szerint vízbe fulladás okozta, noha a testén rengeteg súlyos sérülés volt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!