Merénylet október 23-án: letartóztathatják a központi figurát

London,halálos,késelés
Két embert letartóztattak az ügyben.
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Kezdeményezte a letartóztatását az ügyészség annak a férfinak, aki társaival a sajtóhírek szerint október 23-ára tervezett fegyveres merényletet. A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfői tájékoztatásából annyi kiderült, hogy a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatását indítványozza annak a férfinak, akit - külföldi társhatóság jelzése alapján - a Terrorelhárítási Központ közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban. A Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. 

Emlékeztettek, hogy a nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, és a férfit végül a rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű műveletében fogta el. A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozza; a főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba. A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan kedden dönt. Az ügyben több gyanúsított van - áll a közleményben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!