Magyar Péter azzal büszkélkedik, hogy a 33. napon megérkezik munkahelyére

Vágólapra másolva!
Magyar Péter a közösségi oldalán büszkén osztotta meg, hogy több mint egy hónap után bemegy a munkahelyére, az Európai Parlamentbe. A Tisza Párt elnökének nemcsak a nyolcmilliós havi fizetés miatt fontos ez az állás, hanem azért is, mert a képviselő mandátuma mentelmi jogot biztosít neki, amivel megúszhatja a nyár eleje óta húzódó lopási ügyét.
Vágólapra másolva!

A nyári szünetet követően több mint egy hónap elteltével, a 33. napon meglátogatja a munkahelyét Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselője szerdán büszkén posztolt a közösségi oldalán egy fotót magáról, amint a bőröndjével indulásra készen áll - írja a Magyar Nemzet.

„Brüsszel, érkezem! Kíváncsi vagyok, hogy a fideszes naplopók, akik a FB-on mindig hiányolnak az Európai Parlamentből, vajon beérnek-e a munkahelyükre holnap” – üzente Magyar Péter a kormánypárti EP-képviselőknek. 

Mindezt azok után tette, hogy 32 napon át egyetlen alkalommal sem látták a munkahelyén, az Európai Parlament ülésein, miközben csak szeptemberben mintegy 8 millió forintot keresett, ennyi ugyanis az uniós képviselők havi fizetése. 

Magyar Péter június 9-e előtt, a választási kampányban többször határozottan kijelentette, hogy nem lesz EP-képviselő, nem veszi fel a mandátumát, mert itthon akar politizálni. Nem sokkal a választások után már tárgyalásokat folytatott az Európai Néppárt vezetőjével, a magyarfóbiás Manfred Weberrel, és megegyeztek, hogy a Tisza Párt EP-képviselői a néppárti frakcióhoz csatlakoznak. Közben az is eldőlt, hogy 

Magyar nem tartotta be az ígéretét, mégis felvette a mandátumát, ami együtt jár a mentelmi joggal.

Ez utóbbi azért fontos körülmény, mert június 21-én éjjel az Ötkert nevű szórakozóhelyen a politikus botrányosan viselkedett, aminek következtében rendőrségi, majd ügyészségi nyomozás indult. Egy héttel ezelőtt lépett a legfőbb ügyész, lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. 

magyarpéter ursulavonderleyen magyar péter ursula von der leyen
Kép Magyar Péter EP-s mosolyalbumából: közös kép Ursula von der Leyennel
Fotó: Facebook/Magyar Péter

A nyomozati adatok szerint Magyar a szórakozóhelyen szóváltásba keveredett egy őt videózó férfival, majd a Tisza Párt elnöke hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, és azt zsebre tette. Többszöri kérés ellenére sem adta vissza a készüléket, sőt letagadta, hogy nála lenne. Miután a diszkót elhagyta, a Duna felé indult, többen követték őt, köztük a sértett is, aki hiába próbálta visszaszerezni a telefonját, mert Magyar lesétált a vízpartra és a Dunába dobta. Ez pedig az ügyészség megítélése szerint lopás bűncselekményének minősül. 

Magyar Péter azóta is a mentelmi jog mögé bújik, nem hajlandó lemondani a védettségről, holott a választási kampányban több rendezvényen, lakossági fórumon is hevesen agitált a politikusok mentelmi joga ellen, mondván, hogy meg fogja szüntetni, neki sincs szüksége rá, áll minden peres eljárás elé. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!