Csoportos rablásért elítélték Magyar Péter testőrét

Vágólapra másolva!
Csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter egyik testőrét. A Tisza Párt elnökének környezete tele van kétes alakokkal.
Vágólapra másolva!

Csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter egyik testőrét, aki az MTVA székházánál tartott tüntetésre is elkísérte a Tisza Párt elnökét – tudta meg a Mandiner.

A lap szerint a K. Z. monogramú férfi jól beazonosítható módon feltűnik a Magyar Péter októberi demonstrációján készült felvételeken, méghozzá Magyar Péter közvetlen közelében. Láthatóan az volt a dolga, hogy közvetlen közelről vigyázzon a párt vezetőjére.

A Mandiner által közölt képen a férfi arca takarásban van, fekete ruhában látható Magyar Péter közelében:

image

K.Z.-ról most kiderült, hogy még a kétezres években vett részt egy csoportosan elkövetett rablásban. A rablás miatt több évet rács mögött töltött. A csoportosan elkövetett rablás igen súlyos bűncselekmény, amiért öttől tíz évig tartó szabadságvesztés jár.

Az elkövetés feltétele, hogy legalább hárman vegyenek részt a rablásban, erőszakkal szerezve meg az áldozat tulajdonát.

Ráadásul Magyar Péter testőrének ügye nem csak azért érdemel figyelmet, mert a személyi védelmet ellátó illetőről kiderült, hogy elítélt, börtönviselt bűnöző. Érdekes azért is, mert az ellenzéki párt vezetője nemrég még nyilatkozatban beszélt arról, hogy testőrök nélkül mozog az emberek között. „Én így járok, testőr nélkül, csomószor kamerák nélkül, meg is lepődnek az emberek” – nyilatkozta korábban Magyar, miközben arról értekezett, hogy a miniszterelnök bezzeg nem találkozik az emberekkel, mert állandó személyi védelem alatt áll.

S ha már a bűnözőként elítélt testőrről van szó, érdemes felidézni, hogy nem az illető az első a közvetlen környezetében, akiről kiderül, hogy bűncselekményt követett el. Nemrég ugyanis a Tisza Párt szolnoki szervezőjéről derült ki, hogy jövedéki adózás alá eső dohány és cigaretta körüli ügyeskedéssel, illetve kereskedéssel gyanúsítja az ügyészség, ezért letartóztatták. Miután az erről szóló beszámoló megjelent a Mandiner oldalán, Magyar Péter és a Tisza Párt felületeiről pánikszerűen törölni kezdték a pártelnökről és a letartóztatott tiszás koordinátoról készült közös képeket, de eltűntek azok a képek is, melyeken a gyanúsított Radnai Márk alelnökkel és Nagy Ervinnel közösen látható (cikkünk címlapi képén Magyar Péter még a gyanúsított társaságában látható).

Ha pedig ez nem lenne elég, korábban a Tisza Párt egyik alapítójáról, Deák Boldizsárról írta meg a Magyar Nemzet, hogy a kommunizmus éveiben besúgóként segítette a Belügyminisztérium munkáját. A férfit a lap információi szerint egy bolti lopás elkövetése után sikerült beszervezni.

magyarpéter
Magyar Péter vállalhatatlanul viselkedett az Ötkert nevű szórakozóhelyen
Fotó: Ripost

Ezen a ponton érdemes ismét kitérni, hogy Magyar Pétert is csak a mentelmi joga védi jelenleg a büntetőjogi felelősségre vonástól. Ismert, hogy nyáron az Ötkert nevű szórakozóhelyen a Tisza Párt elnöke dulakodásba keveredett egy férfival, akinek a gyanú szerint a telefonját is elvette. Vállalhatatlan viselkedése miatt végül a biztonsági őrök dobták ki a belvárosi mulatóból Magyart, aki ellen eljárás is indult, és garázdasággal és lopással vádolják a történtek miatt.

Az ügyészség nemrég kikérte az Európai Parlamenttől a pártelnök mentelmi jogát, amiről Magyar Péter nem akar lemondani.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!