A hungarofób Manfred Weber a magyar miniszterelnök békemisszióját is támadta

Vágólapra másolva!
Az Európai Néppárt vezetője elképesztő mértékben támadta az Európai Parlamentben a magyar kormányfőt. Számon kérte Orbán Viktoron, hogy nem segíti olyan mértékben Ukrajnát, ahogyan azt ő elképzelné, továbbá a háborúpárti politikus propagandaakciónak minősítette azt a békemissziót, amely során a miniszterelnök többek között tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.
Vágólapra másolva!

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) képviseletében a beszédjében azt kérte számon Orbán Viktoron, hogy nem említette meg Ukrajnát, amitől "valóságos sokkot kapott".

Hallgattam Orbán Viktor mai beszámolóját, és el kell mondanom, hogy valóságos sokkot kaptam, mert beszélt a mezőgazdaságról, a migrációról, az akkumulátortechnológiáról és Európa jövőjéről, de nem említette meg Ukrajnát

− mondta.

Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Majd azzal folytatta, hogy közös választ kell adnia Európa országainak a háborúról. Ezzel vélhetően arra gondolt, hogy több uniós tagországgal ellentétben Magyarország nem küld fegyvereket és katonákat a frontra.  

Ezt követően a békemisszió megindítását is szóvá tette a magyar miniszterelnökön, amelyet "propagandaakciónak" nevezett. 

A Magyar Nemzet közölte, a beszédjében Ursula von der Leyent is dicsőíteni kezdte arra hivatkozva, hogy az EP-választásokat az Európai Néppárt nyerte.

A magyar kormányfő a válaszában tételesen cáfolta az Európai Néppárt elnökének minden vádját. Orbán Viktor nyíltan elmondta, hogy meglátása szerint az Európai Néppárt vezetője azért lett hungarofób, mert végül nem ő lett az Európai Bizottság elnöke. Weber ott akart ülni, ahol most Ursula von der Leyen ül. Orbán Viktor leszögezte: ő támogatta volna Webert, de Weber azt mondta, a magyarok szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni, nem is lett.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!