Újra medvét láttak Nógrádban

Vágólapra másolva!
Ismét medvét láttak Nógrád vármegyében. Múlt héten Mihálygerge lakott területétől nem messze találtak nyomokat, most negyven kilométerrel arrébb bukkant fel a nagyvad.
Vágólapra másolva!

A minap arról számoltunk be, hogy egy barnamedvét medvét láttak Borsodban, egészen pontosan Borsodszentgyörgyön a palinai gyümölcsösben vasárnap a kora esti órákban. A lakosság számára felhívást adott ki a település vezetése, miszerint az erdőjárók legyenek óvatosak, egyedül senki ne induljon el, hanem lehetőség szerint inkább csoportosan, akár beszélgetve, hogy csökkentsék a balesetveszélyt.

Ismét, pontosabban még mindig medve járhat térségünkben.

 "Múlt héten Mihálygerge lakott területétől nem messze találtak medvenyomokat, most negyven kilométerrel arrébb bukkant fel a nagyvad" - írja a nool.hu, a Nógrád vármegyei hírportál.

medve,támadás
Barnamedve a romániai Kárpátokban
Fotó: Biosphoto via AFP / Biosphoto via AFP/Christophe Perelle / Biosphoto

Ahogyan azt korábban megírták, múlt kedden a Komravölgyi víztározóhoz közel fedezték fel egy medve nyomait, sokan járnak oda pecázni. A horgászok nem tartanak az állattól, de óvatosabbak, mint eddig. Az esettel kapcsolatban Farkas Antal nyilatkozott, mutatjuk az interjút:

Pár napja Hajdú-Biharban is volt medveészlelés. Augusztus végén pedig Miskolcon egy játszótér közelében láttak egy barnamedvét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!