Szerdán megkezdődik az agrártámogatások előlegfizetése

Termőföld
Változott a Földtörvény
Vágólapra másolva!
Ma kezdődik meg a közvetlen támogatások előlegfizetése, ennek keretében mintegy 261 milliárd forinthoz juthatnak hozzá a gazdálkodók még az idei évben - jelentette be legfrissebb videójában az agrárminiszter.
Vágólapra másolva!

Nagy István miniszter elmondta, hogy még az első héten várhatóan több mint 100 ezer termelő részére az alaptámogatáshoz kapcsolódó előleg. 

A magyar kormány mindig a gazdálkodók mellett áll, és tisztában van a terület- és állatalapú támogatásoknak a gazdaságok működtetésében betöltött kiemelkedő szerepével. Emiatt az idei évben is megteremtettük a 2024. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó, emelt összegű közvetlen támogatások előleg- és részfizetésének feltételeit, így október 16-án a Magyar Államkincstár megkezdi a kifizetéseket.

Ezeken a jogcímeken az érintettek összesen mintegy 261 milliárd forintban részesülhetnek a tervek szerint. Az első héten várhatóan több mint 100 ezer gazdálkodó részére érkezhet meg az alaptámogatáshoz kapcsolódó előleg. A mezőgazdasági termelők pénzügyi likviditásának biztosítása az elmúlt évek hektikus klimatikus és piaci környezete miatt kulcsfontosságú – tette hozzá.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!