Mentőautónak ütközött egy kocsi Budapesten

Vágólapra másolva!
Szirénázó mentőautónak ütközött egy kocsi Budapesten a XV. kerületben, az Apolló utca és a Késmárk utca találkozásánál vasárnap délután; a mentő felborult, a benne utazók megsérültek - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.
Vágólapra másolva!

Vinczeffy Levente főhadnagy elmondta: a mentőautó az Apolló utcán közlekedett a Késmárk utca irányából, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva, amikor a Nyírpalota útnál a kereszteződésben jobbról nekiütközött egy kocsi, amelyben ketten ültek.

A baleset következtében a mentőautó felborult, a benne utazók megsérültek.

Felborult egy mentőautó Budapesten, a XV. kerületben.
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Frissítés:

Öten sérültek meg abban a balesetben, amelynek során vasárnap délután felborult egy mentőautó Budapesten a XV. kerületben

 - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a mentőegységet rosszulléthez riasztották, a mentőautó megkülönböztető jelzéseket használt, amikor a személyautóval összeütközött. 

A mentőszemélyzet három tagja és a személyautóban utazó nő és férfi zúzódásokat szenvedtek, valamennyiüket kórházba vitték

 - írta közleményében a kommunikációs vezető.

Brutális baleset történt Budapesten áprilisban is, megkülönböztető jelzést használó mentőautóval ütközött egy autó a Nagykörúton. Az autóban egy férfi és egy nő utazott, a nőt véres fejjel szedték ki a kocsiból.

Történt már hasonló eset a fővárosban, akkor két ember súlyosan megsérült. Az ilyen esetek miatt fontos figyelmeztetést adtak ki minden autósnak, erre kötelező lesz figyelni. Pesterzsébeten a zenét hallgató gyalogos nem hallotta a mentőt és majdnem egyenesen elé sétált.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!