Merényletet tervezett egy csoport október 23-án, a TEK közbelépett

Vágólapra másolva!
Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról – írja a Magyar Nemzet a Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása alapján.
Vágólapra másolva!

A megfigyelés során az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok.

Tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire is, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Magyar Nemzettel.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy egy söröző közelében, az utcán történt a rajtaütés.

sziréna jó méret
Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Októberben arról is írtunk, hogy őrizetbe vettek az észak-olaszországi Bergamo városában egy egyiptomi férfit, aki terrortámadásra készült egy helyi katolikus templom ellen.

A szlovák kormányfő, Robert Fico ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet

A szlovák miniszterelnököt közvetlen közelről lőtte meg Juraj Cintula, aki öt lövést adott le.

Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem ért egyet a kormány politikájával, ezen belül azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának. Korábban arról is írtunk, hogy megértést tanúsított két másik szlovákiai merénylő iránt, valamint megemlített több, a világban történt tömeggyilkosságot, és az erőszak elfogadhatóságán is töprengett az általa írt könyvekben a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet elkövetője.

A szlovák hatóságok korábbi közlése szerint vizsgálják, hogy az elkövetőnek voltak-e bűntársai, amit Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter "valószínűbb forgatókönyvnek" nevezett. Arról is írtunk, hogy átminősítették a Fico elleni merényletet, terrortámadásként vizsgálják tovább.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!