Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönteni kell!

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter az ukrán alvilág szórakozóhelyén szedi fel a nőket.
Fotó: Ripost
Vágólapra másolva!
Az illetékes jogi bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az Európai Parlament Eljárási Szabályzata rendelkezéseinek megfelelő, szokásos eljárásban Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönthessen a plenáris ülés, ezzel pedig elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni – olvasható Deutsch Tamásnak, a Fidesz EP-képviselőjének levelében, amit Ilhan Kyuchyuknak, az Európai Parlament Jogi Bizottsága elnökének írt és a közösségi oldalán tett közzé.
Vágólapra másolva!

Magyarország legfőbb ügyésze a napokban indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő, a Tisza Párt elnöke (EPP) mentelmi jogának felfüggesztésére, lopás bűncselekménye miatt. Az Európai Parlament Eljárási Szabályzata értelmében az Ön által vezetett Bizottság illetékes a képviselők mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos plenáris előterjesztés elkészítésére – olvasható Deutsch Tamásnak, a Fidesz EP-képviselőjének levelében, amit Ilhan Kyuchyuknak, az Európai Parlament Jogi Bizottsága elnökének írt. 

Magyar Péterrel kapcsolatban köztörvényes bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja merült fel. Ez teszi indokolttá a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítványt. Magyar Péter kijelentette, nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást.

Sajtónyilatkozatai alapján Magyar Péter minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik, hogy az Európai Parlamentben a lehető legtovább elhúzódjon a mentelmi ügyének tárgyalása. Magyar Péter láthatóan arra törekszik, hogy elüljenek a bűncselekmény elkövetéséhez vezető diszkóbotrányának hullámai, és a politikai pozíciójával visszaélve elmenekülhessen a büntetőjogi felelősségre vonás elől – írta a fideszes EP-képviselő. 

Elnök urat ezért tisztelettel felszólítjuk arra, hogy semmilyen körülmények között ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy az érintett képviselő és a vele szövetséges néppárti, illetve baloldali-liberális politikusok politikai lobbija miatt Magyar Péter mentelmi ügyének bizottsági tárgyalása minél inkább elhúzódhasson.

Deutsch közölte: meggyőződése szerint az illetékes jogi bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az Európai Parlament Eljárási Szabályzata rendelkezéseinek megfelelő, szokásos eljárásban Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönthessen a plenáris ülés, ezzel pedig elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.

Magyar nem mond le mentelmi jogáról

A lopás miatti büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílna lehetőség. Magyar Péter azonban nyilvánvalóan mindent megtesz azért, hogy elkerülje a felelősségre vonást, és hogy a brüsszeli mentelmi joga mögé tudjon bújni.

Ennek jele az is, hogy nem hajlandó lemondani mentelmi jogáról. Ahogy azt megírtuk, a diszkópolitikus Manfred Weberhez menekült. Deutsch Tamás felszólította Manfred Webert, nyilatkozzon, „be fogják-e védeni Magyar Pétert"? Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője sok dolgot követelhet Magyar Pétertől cserébe azért, hogy megtagadják a mentelmi jogának kiadását. Magyar Péter az uniós választási kampányban rendszeresen beszélt arról, hogy nem kell neki mentelmi jog, egyenesen harcolni fog a mentelmi jog intézménye ellen - sőt, eleve be sem fog ülni az Európai Parlamentbe. Természetesen a diszkópolitikus ezekkel kapcsolatban is hazudott. Beült az EP-be, és most a mentelmi joga mögé bújik.

Minden EP-képviselő levelet kap Magyar Péter köztörvényes bűncselekményéről

Az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről – közölte később Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint Magyar Péter ugyanis köztörvényes bűncselekményt követett el, lopással gyanúsítja őt az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást.

Magyar Péter diszkóbotrányának éjszakáján csatakrészegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját, és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartyról, az ellopott telefont bedobta a Dunába. Azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy Magyar Péter nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát – tette hozzá.  

A lopás köztörvényes bűncselekmény. Magyar lopásából ezért büntetőügy lett: lopással gyanúsítja őt az ügyészség, és ahhoz, hogy Magyar Pétert - mint ilyen esetben bármely magyar polgárt - bíróság elé állíthassák, az ő esetében az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről kell majd szavazni az EP-ben.

A botrányhősnek persze esze ágában sincs felelni ezért a tettéért sem. A Tisza Párt elnöke ugyanis bejelentette, nem mond le a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért.

A mentelmi jog azonban egyáltalán nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat, és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást megúszhassák.

Ezért az összes EP-képviselőt levélben fogjuk tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről. A felelősségre vonást még Magyar sem kerülheti el – írta Deutsch Tamás. 

Megy az időhúzás 

Magyar Péter minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az Európai Parlamentben (EP) a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye – írta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője október 2-án a Facebook-oldalán. Jelezte: a Tisza Párt elnökének „intenzív kavarása miatt” kialakult helyzetben felszólítják az EP jogi bizottságának elnökét, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson. Deutsch Tamás emlékeztetett rá: Magyar Pétert lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. „Magyar Péter ezerrel arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai. A Tisza Párt elnöke visszaél a politikai pozíciójával, és így akar elmenekülni a felelősségre vonás elől” – tette hozzá Deutsch Tamás.

Azt írta, „a kialakult helyzetben az Európai Parlament jogi bizottságának elnökéhez fordulunk, hogy felszólítsuk, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy a Magyarral szövetséges néppárti politikusok és a baloldali-liberális frakciók politikai lobbija miatt Magyar Péter mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson”. Az illetékes jogi bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie azért, hogy szokásos eljárásban a Tisza Párt elnöke mentelmi jogának felfüggesztésével mihamarabb elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert „az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni” – tette hozzá az EP-képviselő.

Deutsch Tamás kiemelte:

a Tisza Párt elnöke „korábban a mentelmi jog eltörléséről hadovált, de most a mentelmi joga mögé bújva mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást”.

„Ezért fordultunk Magyar frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy amikor Magyar mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, a törvény előtti egyenlőséget megsértve meg fogják-e védeni a köztörvényes bűncselekményt elkövető emberüket” – jegyezte meg. Hozzátette: ezért tájékoztatnak minden képviselőt Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről. „És ezért fordulunk most az Európai Parlament jogi bizottságának elnökéhez is, hogy ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson” – fűzte hozzá Deutsch Tamás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!