Nemzetközi díjat nyert Párizsban egy magyar film

Vágólapra másolva!
Nemzetközi díjat nyertek magyar kutatók Párizsban egy fogyasztói kutatásokról szóló konferencián. A díjat a Budapesti Corvinus Egyetem kutatói vehették át.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi díjat nyert Párizsban egy marketingkutatót bemutató magyar film, amelyet egy fogyasztói kutatásokról szóló konferencián mutattak be.  A filmet a Corvinus kutatói, Horváth Dóra, Bollók Máté és Cosovan Attila készítették. A madármegfigyelővé váló kutatóról és a madármegfigyelésről mint a kutatás metaforájáról szól, a címe: Lépj be: Az akadémiai világban való boldogulás madármegfigyelési perspektívája. Egy introspektív videokollázs.

Tervezőként a tereptárgyakat a madár reakcióinak megfelelően állítom be. Ez egy iteratív folyamat. Úgy kezelem őket, mint ügyfeleket, akik a jelenlétükkel szolgálnak ki engem. Ez mind arra késztet, hogy visszatérjek kutatói pozíciómba, és elgondolkodjak azon, hogyan közelítem meg a kutatást. Ugyanaz a forgatás folyamata, a kamerák beállítása, mint ahogyan a valósághoz viszonyulok kutatóként

 - mondta a film egyik készítője, Horváth Dóra. 

A konferencián a Budapesti Corvinus Egyetem csapata összesen 7 szerzővel képviseltette magát, a film mellett fotósorozattal és workshoppal is megjelentek, az egyik téma fogyasztói döntéshozatal adatvizualizációjáról szólt, míg a másik egy kutatói reflexióra építő workshop, ami szintén madaras témában készült „Fészekrakás/kapcsolatépítés (Nestworking) – engedd ki a madarat a kalitkából – kutatói reflexió és eszképizmus workshop” címmel. 

Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem korábbi eseményéről is beszámoltunk már, ahol hazai családi vállalkozások fejlődéséről és kihívásairól szólt az esemény. A Corvinus hallgatói korábban is jeleskedtek már versenyeken, első helyezést értek el egy nemzetközi üzleti esetversenyen, amelyet az amerikai Cornell Egyetem szervezett. Februárban átadták a Corvinus új campusát is Újbudán.  
Mint már korábban beszámoltunk róla, a Budapesti Corvinus Egyetem mesterképzését a világ 100 legjobbja közé sorolták, nem ez az első alkalom, hogy a régió legjobb egyetemei között emlegetik az egyetem nevét. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!