Vajon mi fog történni a baloldali korrupciós botrányba fulladt Óbudán?

kisslászló, karaácsonygergely, óbuda
Kiss László, Óbuda korrupt polgármestere és Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Keddel megkezdődik a 2024–2029-es önkormányzati ciklus. A héten tartják az alakuló közgyűléseket és testületi üléseket, sok helyütt pont kerül a személyi döntések végére. A legnagyobb kérdés, mi történik majd Óbudán, ahol a gyurcsányista polgármester rács mögött van.
Vágólapra másolva!

Budapesten a XII. és az I. kerületben fordult meg legjobban a politikai széljárás. A polgári Hegyvidéken az összes egyéni körzetben a kutyapártos Kovács Gergely és szövetségesei nyertek. Pokorni Zoltán leköszönő fideszes polgármester utóda a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke lett, aki a Fővárosi Közgyűlésben is mandátumhoz jutott. Szintén a budai oldalon az I. kerületben V. Naszályi Márta (Párbeszéd–Zöldek) búcsúzik a polgármesteri tisztségtől, ő ellenzéki önkormányzati képviselőként folytatja. Az új polgármesternek a kerület lakosai a fideszes Böröcz Lászlót választották, aki kényelmes többségből kezdi meg a kerület irányítását, ugyanis Budaváron egy kivétellel az összes egyéni körzetben a Fidesz–KDNP nyert – írta a Magyar Nemzet.

Egyébként Böröcz László az egyetlen olyan kormánypárti polgármester, aki tagja lesz a Fővárosi Közgyűlésnek is. Kőbányán ebben a ciklusban könnyebb dolga lesz Kovács Róbert fideszes polgármesternek, ugyanis az előző ciklussal szemben jelentős képviselői többséggel folytathatja a megkezdett munkát. Ezzel szemben Karsay Ferenc, Budafok–Tétény fideszes polgármestere nehéz helyzetbe került, ugyanis a kormánypárt és az ellenzék 9-9 képviselői mandátumot szerzett, így előreláthatóan a Mi Hazánk és az MKKP egy-egy képviselői szavazata dönthet a szavazáskor.

Óbudán érdekes helyzet állt elő: Kiss László (DK) újrázott, ám jelenleg előzetes letartoztatásban van korrupció gyanúja miatt.

Pest megye egyetlen megyei jogú városában, Érden ugyan Csőzik László baloldali polgármester jelentős felhatalmazást kapott, de korábbi szövetséges alpolgármestere már jelezte: kiszáll a frakcióból. Az LMP-s Tetlák Örs közösségi oldalán fakadt ki a régi-új polgármesterre, miután Csőzik úgy döntött, hogy nem kér Tetlák munkájából. A leköszönő alpolgármester úgy fogalmazott: tort ül a vörös polip. Eközben Csőzik felesége, Bősz Anett bejelentette: nem lesz a továbbiakban főpolgármester-helyettes, sőt abbahagyja a közéleti szereplését, még a Pest megyei közgyűlésben sem vette fel a mandátumát, és lemond a DK-s párttagságáról is.

Miskolcon, Baján és Egerben a baloldali polgármestereket váltották a kormánypárti jelöltek, név szerint Tóth-Szántai József, Kámánné dr. Bari Bernadett és Vágner Ákos. Kecskeméten, Salgótarjánban, Sopronban, Debrecenben, Szekszárdon, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Nyíregyházán és Veszprémben szintén a fideszes polgármesterek folytathatják a munkát. Hódmezővásárhelyen immár harmadszorra Márki-Zay Pétert választotta meg a lakosság. Mint ismert: Márki-Zay a legutóbbi országgyűlési választáson a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje volt, s rosszul szerepelt. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!