Orbán Viktor: Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké

Vágólapra másolva!
Nem adjuk fel országainkat sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a külföldi multinacionális cégeknek, sem a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké – jelentette ki Orbán Viktor Pontidában, az olasz jobboldali Liga párt gyűlésén.
Vágólapra másolva!

Matteo Salvini, az olasz Liga mozgalom vezetője az X-oldalán osztotta meg a magyar miniszterelnök által elmondottakból egy részletet.

Bejegyzése szerint Orbán Viktor a következőképpen fogalmazott:

Mi, Magyarországon hősként ünnepeljük Salvinit, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok és az európaiak otthonait. Megtiszteltetést érdemel, nem büntetőeljárást! Szégyen, ami az ön pártja ellen folyik."

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Pontida, 2024. október 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnökkel, díszvendégbel kezet fog Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a Liga elnöke, miután a magyar kormányfő beszédet mondott az olasz jobboldali Liga párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában 2024. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az M1 híradójában ismertették, hogy a magyar kormányfő elmondta:

 az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép és mi az ő örököseik vagyunk"

Hozzátette, hogy szabadság lüktet mindkét nép vérében. Orbán Viktor emlékeztetett, hogy 1848-ban az olasz és a magyar nép felkelt, és fegyverrel harcolt az idegen uralom ellen. 

Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából az olaszországi nagygyűlésen hangsúlyozta, hogy 

sohasem adhatjuk fel szabadságunkat, és nem engedhetjük át hazánkat idegeneknek, sem a brüsszeli bürokratáknak sem a migránsoknak." 

Továbbá Brüsszel szégyenének nevezte, hogy azért büntetik Magyarországot, mert nem engedik be az illegális migránsokat.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Pontida, 2024. október 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, díszvendég beszédet mond az olasz jobboldali Liga párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában 2024. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor elmondta, hogy ha ez folytatódik, akkor a migránsokat Budapestről Brüsszelbe szállítják, és leteszik őket a brüsszeli hivataluk elé.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!