Orbán Viktor: A 2025-26-os évek a családok és a kisvállalkozások rendbetételének az időszaka lesz

Vágólapra másolva!
Ha egy nemzet elveszíti népi kultúráját, akkor elveszíti a képességét, hogy megítélje, hogy mi a jó és mi a rossz, ekkor jönnek a zavaros eszmék, abszurd okoskodások - minderről Orbán Viktor kormányfő beszélt a Néprajzi Múzeum új kiállításának csütörtöki megnyitóján. A strasbourgi vita is jól mutatja, hogy súlyos a helyzet Európában - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A korábbi nagy tervek végrehajtása lelassult, és azzal voltunk elfoglalva, hogyan evickéljünk ki a COVID-ból, az inflációból - mondta Orbán Viktor kormányfő a Néprajzi Múzeumban csütörtökön Budapesten. A 2025-26-os évek a családok és a kisvállalkozások rendbetételének az időszaka lesz. 

Az egész világ gyönyörűségesnek látja a Néprajzi Múzeumot, mivel 12 nemzetközi elismerést nyert. A világban szoktak épülni széles elismerést kiváltó épületek, de ennél is szebb, hogy ezt az épületet egy magyar ember építette. A mostani múzeumátadó szerves része a Városliget átalakításának, a magyar nemzeti kultúra egyik zarándokhelye a Városliget - fogalmazott Orbán Viktor. 

Arany Jánost is zavarta, hogy szeretett parkja milyen romos állapotban volt. 20 évvel ezelőtt is botrányos állapotban volt a Városliget, ezért döntöttek az átalakítás mellett - ismertette a kormányfő. 

Elindult a Budapest Liget Projekt, ami Európa legszínvonalasabb kulturális fejlesztése. 

A jó ügy végül győzött, és ezzel egész Magyarország győzött. Most egy új állandó kiállítás jött létre a Néprajzi Múzeumban, ezzel az állandó kiállítással végre betölti hivatását a múzeum. Orbán Viktor elmondta, hogy az ő nemzedékének egyik kulturális vezetője, Sebő Ferenc azt mondta, hogy csak akkor maradhat meg a magyar kultúra, ha azt megéljük. 

Liget Budapest - Megnyílt a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb gyűjteményi, állandó kiállítása, Orbán Viktor, OrbánViktor
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb gyűjteményi, állandó kiállításának megnyitóján 2024. október 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A mai folyamatosan változó világban mérlegelni kell, hogy melyik változás a fontos és melyik nem. A kormányfő elmondta, ha egy nemzet elveszíti népi kultúráját, akkor elveszíti a képességét, hogy megítélje, hogy mi a jó és mi a rossz. 

Ekkor jönnek a zavaros eszmék, abszurd okoskodások, így például, hogy egy család nem egy nőből és férfiból áll. 

A strasbourgi vita is jól mutatja, hogy súlyos a helyzet - tette hozzá. 

Nálunk még szerencsére fennáll a rend, és most ezt erősítjük meg ezzel a világszínvonalú kiállítással. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!