Kiadták a figyelmeztetést, az egész országban rengeteg eső várható

Vágólapra másolva!
Napokat óta esik Magyarország nyugati részén az eső, az onnan érkező csapadékzóna folyamatosan halad kelet felé. Emiatt hamarosan az egész országban esni fog.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo korábban megírta, a hét második felében az ország döntő részén csapadékos időre számíthatunk és 30-40 milliméter eső is eshet, mivel csütörtöktől egy mediterrán ciklon alakítja Magyarország időjárását.

Már 20 milliméter eső esett az ország északnyugati részén a tegnap nyugat felől érkező első csapadékzónával. 

Bár a folyamatosan haladt kelet felé, mire odaért legyengült, így kevés esőt kaphattak a keleti országrészben élők. 
A következő csapadékrendszer viszont már Magyarország déli, délnyugati felén van, hamarosan eléri az észak és északkeleti országrészt is. 

A Hungaromet azt írja, hogy az ország legnagyobb részén 20 millimétert körül vagy afölött alakul a lehulló csapadék mennyisége az előttünk álló 24-36 órában, de elsősorban Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyékben területi átlagban is meghaladhatja a 30 millimétert.

Pénteken a nap második felében egyre többfelé gyengül, majd szűnik a csapadék.

Ahogy korábban írtuk a heti előrejelzésünkben, országosan eső és szél várható. A mai várható időjárásról itt olvashat. Az ország számos pontján már fagypont alá csökkent a hőmérséklet, számos mérőállomáson mértek mínusz fokokat.  Hogy felkészüljön az őszi időjárás okozta megbetegedések ellen az alábbi tanácsokat adta korábban az Origónak egy meteogyógyász. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!