Schmidt Mária: Mondanivaló nélkül nincs politika

Vágólapra másolva!
A Terror Háza Múzeum főigazgatója a Látószög blogon osztotta meg gondolatait a politikáról.
Vágólapra másolva!

Amíg a NER-en kívüli világ megmondói ilyen dogmatikus, sematikus, üres válaszokkal látják el politikusaikat, politikai elvbarátaikat, ilyen érthetetlen nyelvet használnak, ennyire szolgaian böfögik vissza nyugati megbízóik, illetve jelen esetben munkaadóik paneljeit, senki ne csodálkozzon azon, hogy a magyar ellenzéknek az O1G-n kívül nincs mondanivalója. Mondanivaló nélkül pedig nincs politika. Fikázás, hőbörgés, és ökölrázás van. És ez kevés

- írta a történész, aki a baloldali politológus, Bozóki András nyilatkozatára reflektált írásával, többek között a demokrácia fogalmát feszegető felvetésre is.

A demokráciában a többség határoz a politikáról, tehát dönt közössége közös jövőjéről. Orbán mögött többség, jelentős többség, negyedszer kétharmados többség van

- emelte ki Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója az európai politikai helyzet vonatkozásában azt hangsúlyozta:

Lehet, hogy Európa nagy része elfogadta a pénzt, mint egyedüli értékmérőt. Mi azonban nem vagyunk megvásárolhatók. Mert nekünk van büszkeségünk, mert nekünk vannak értékeink, és pontosan tudjuk, hogy mik az érdekeink. Nem vagyunk eladók. Nem lehet minket megvásárolni.

Schmidt Mária írását teljes terjedelemben itt olvashatják. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!