Súlyosan megsérült egy siklóernyős, több mentőhelikoptert is hívtak Kalocsára

Vágólapra másolva!
Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy vasárnap lezuhant egy siklóernyős Kalocsa közelében. Tájékoztatásuk szerint a siklóernyőst a helyszíni ellátás után életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
Vágólapra másolva!

Vasárnap két mentőhelikopterre volt szükség, hogy a Kalocsa mellett lezuhant siklóernyőst kórházba szállíthassák, mivel a helyszínre érkező első gép órákra működésképtelenné vált. 

Az első helikopter rotorja leszállás közben felcsavarta a repülők és siklóernyősök vontatásához használt csörlőző kötelet 

– írta közleményében a rendőrség. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a baleset vasárnap 11 óra körüli időben, Kalocsa külterületén, az ipari park foktői területén található repülőtéren történt - írja a baon.hu.

Illusztráció. Fotó: MTI/Katona Tibor

A 46 éves budapesti férfi csörlőzés közben mintegy húszméteres magasságból zuhant le és súlyos sérüléseket szenvedett.

Az első gép meghibásodása miatt egy másik mentőhelikoptert küldtek a helyszínre, a siklóernyőst végül az szállítottal el a pécsi klinikára.  – írja Magyar Nemzet. A Baon információi szerint a pécsi klinikán ápolt siklóernyős állapota stabil.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy sérült siklóernyőst mentettek a Gerecsében, miután az egy sziklafalnak csapódott. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat munkatársai egy ünnepségről rohantak a segítségére és súlyos sérülésekkel találtak rá a pilótára. Mint írták, a sérült megközelítése, orvosi vizsgálata, ellátása majd kimentése is csak kötélpályákon speciális húzórendszereket alkalmazva volt megoldható.

Sokkoló videó készült az ausztriai Stubenbergnél, ahol egy siklóernyős készülődött a felszállásra egy tisztáson. Hirtelen egy forgószél jelent meg a semmiből, amely belekapott az ernyőbe, majd a közeli erdőbe repítette őt.

Arról is írtunk, hogy videó készült az esetről, amikor csak két fa volt az egész réten, de a siklóernyősnek sikerült fennakadnia az egyiken. A felvételt a szlovéniai Logatecnél készítették egy siklóernyős-tanfolyamon. Az egyik tanulónak leszálláskor sikerült fennakadnia egy fán.

Cikket közöltünk róla, hogy az észak-olaszországi Merano melletti Hirzer hegyre egy siklóernyős azért mászott fel, hogy onnan ugorjon. Az elrugaszkodás azonban nem sikerült, mert az ernyője beakadt egy kőbe, ő pedig nekicsapódott a sziklának. Bár nem sérült meg, végül gyalog kellett lejönnie a csúcsról.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!