Szakadó esőben, vezetés közben mobilozott egy buszsofőr

Vágólapra másolva!
Lezárult a Volánbusz belső vizsgálata, ami azért indult mert egy utas videóra vette, ahogy egy buszsofőr szakadó esőben, vezetés közben perceken át nyomkodta a mobiltelefonját. A busztársaság közölte az eredményt.
Vágólapra másolva!

Egy utas videóra vett egy buszsofőrt, aki az egyik Budapest-Salgótarján járaton a kormányra könyökölve vezetett, miközben a mobiltelefonja kijelzőjét görgette perceken át. 

Tette mindezt utasokkal a háta mögött, ráadásul szakadó esőben. 

Az ügyben a Volánbusz azonnal belső vizsgálatot indított.

Egy utas vette videóra a mobilozó buszsofőrt, aki könyökkel vezette azt. 
Fotó: nool.hu

Az autóbusz-vezetők rendszeres oktatásának részét képezik a mobiltelefon használatára vonatkozó szabályok, és ezekre belső kommunikációs kampányokban is rendszeresen felhívjuk figyelmüket. Amennyiben a szabálytalan mobiltelefon-használat bizonyítható, a társaság kollektív szerződésében foglaltak szerint a munkáltató különböző szankciókat alkalmaz, súlyosabb esetben vagy a kötelezettségszegés ismétlődő jellege esetén akár a munkaviszony megszüntetésére is sor kerülhet. Ezért bízunk benne, hogy nem, vagy csak elvétve fordulhat elő hasonló szabályszegés

 – közölte a nool.hu megkeresésére a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A felvételen látható munkavállalóval szemben kezdeményezett belső vizsgálat lezárult, az érintett munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük.

- mondta a vállalat. Szeptember közepén írtunk arról, hogy súlyos baleset történt Zalában, egy utasokkal teli busz ütközött egy kocsival. Miskolcon pedig bántalmaztak egy buszsofőrt és a földön rugdosták.

Los Angelesben pedig néhány napja fegyveres támadó térített el egy buszt. A gyanúsítottat kommandósok vették őrizetbe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!