Szánthó Miklós: Orbán Viktor Európa-tervvel, a baloldal kicsinyes Magyarország-becsmérléssel állt elő

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlamentben az uniós magyar elnökség kapcsán lezajlott vita kézzelfogható bizonyítéka volt annak, hogy a mai politika leglényegesebb törésvonala a problémákat komolyan vevő szuverenisták és a szűklátókörű globalisták között húzódik - írta közösségi oldalán az Alapjogokért Központ főigazgatója.
Vágólapra másolva!

 

Szánthó Mikós úgy fogalmazott, hogy a mai vitanapon is 

szembe ötlő volt, hogy jóformán csak Magyarország miniszterelnöke rendelkezik stratégiai gondolatokkal Európa jelene és jövője kapcsán, így a migráció, a versenyképesség, az iparpolitika, a védelmi ipar vagy az ukrajnai háború ügyében. Ezzel szemben az uniós elit válasza mindig minden válságra – most is – az, hogy „több hatalmat Brüsszelnek”, és a saját hozzá nem értésükért másokat okolnak.

A főigazgató megjegyezte, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, a baloldali frakcióvezetők és Magyar Péter felszólalásai "személyeskedő, kicsinyes és a hazai parlamenti ellenzék intellektuális színvonalát is alulmúló vádaskodássá silányította az EP-vitát". 

Úgy fogalmazott, hogy kizárólag 

a valóságot szem előtt tartó, patrióta szuverenisták értik meg helyesen Európa valódi gondjait és kínálnak rá megoldási stratégiákat, a folyamatosan „európaiságról” vizionáló globalista baloldal viszont a valódi kihívásokra tekintet nélkül kifejezetten káros javaslatokkal áll elő 

Szánthó Miklós végül megjegyezte azt is, hogy a globalista brüsszeli elit Európa-ellenes, mely koalíció részévé vált Magyar Péter is. 

A teljes bejegyzést itt megtekinthető:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!