Szentkirályi Alexandra: Karácsony az Airbnb-kérdésben olyan, mint egy napraforgó

karácsonygergely, karacsonygergely, budapest
Vágólapra másolva!
Karácsony az Airbnb-kérdésben olyan, mint egy napraforgó. Csak ő nem a nap felé, hanem mindig a kevesebb munka irányába fordul – fogalmazott a közösségi oldalaira feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője emlékeztetett, Karácsony Gergely 2019-ben a kampányban például még fővárosi Airbnb-szabályozást ígért. „Azt mondta, átfogó szabályozást vezetünk be, hogy az Airbnb ne lehetetlenítse el a budapestiek lakhatását. Majd egy évre rá hivatalból már teljesen másnak örült”.

Karácsony akkor úgy fogalmazott, hogy a kormány által elfogadott szabályozás Budapesten a kerületeknek ad lehetőséget az Airbnb-szabályozásra, „én ezt jó iránynak tartom”. 

Most meg, amikor már az Airbnb-szabályozás készül, azzal vádolja a kormányt, hogy az nem merte külön csak rábízni a szabályozást – tette hozzá Szentkirályi Alexandra, és kiemelte:

Szóval először azt ígérte, hogy ő megcsinálja, majd pedig örült, hogy a kerületeknek kell, most pedig sajnálja, hogy a kormány teszi meg helyette. Ezt azért nehéz követni, de egyvalami biztos pont maradt a Városházán. Karácsonyék ígértek, de soha nem csináltak semmit az Airbnb-szabályozás terén. A kormány ezt a tétlenséget elégelte meg, ezért kell a budapesti lakhatási válságba beavatkoznia, mert a budapestiek ennél többet érdemelnek."

@alexandra.szentkiralyi

A főpolgármester ígért és ígért az Airbnb szabályozása terén is, majd folyamatosan változtatta az álláspontját. Közben csak egy maradt biztos, hogy nem csinált soha semmit.

♬ eredeti hang - Szentkirályi Alexandra

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!