Szentkirályi Alexandra Karácsonynak: Egész Budapesten cselekvésre van szükség a hajléktalanhelyzet miatt!

Szentkirályi Alexandra.
Fotó: Facebook / Szentkirályi Alexandra
Vágólapra másolva!
Egész Budapesten cselekvésre van szükség a hajléktalanhelyzet miatt - jelentette ki Szentkirályi Alexandra legújabb Facebook-videójában. A fideszes politikus kifogásolta, hogy a fővárosnak nincsenek statisztikái az utcán élők számáról, és hogy a baloldali többségű Fővárosi Közgyűlés leszavazta a helyzet rendezésére tett javaslatukat. Szerinte az nem elég, hogy Karácsony Gergely külföldi intézetek tanulmányaival próbálja kezelni a helyzetet.
Vágólapra másolva!

Szeptember közepén derült ki, hogy a fővárosnak nincsen semmiféle statisztikája arról, hogy hány hajléktalan lehet Budapesten. Arról nem is beszélve, hogy a hajléktalan-helyzet évről évre látványosan romlik a fővárosban. A Fidesz éppen ezért vitte a Fővárosi Közgyűlés elé vitte, hogy az önkormányzat mérje fel a helyzetet és vizsgálja felül a hajléktalan-ellátó rendszert. Csakhogy a baloldali többségű testület leszavazta a kezdeményezést. 

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szombaton egy Facebook-videóban reagált a történtekre. Értékelése szerint 

a budapestiek és az utcán élő emberek is szenvednek a hajélktalanságtól.

"Mi egy rendezett, tiszta és élhető Budapestet szeretnénk, de úgy, hogy az közben támogató és gondoskodó is legyen." - tette hozzá a politikus, majd kifogásolta azt, ahogy a főváros kezeli a helyzetet. Szerinte nem megoldás a problémára, hogy Karácsony Gergely külföldi intézetek kutatásaival igyekszik orvosolni a helyzetet. 

"Karácsony terve: cselekvés helyett hatástanulmányok, ráadásul az is csak a belvárosban. A külvárossal az idén már nem is foglalkoznak. A szivárványkoalíció szerint ez a megoldás. Szerintünk viszont nem. Óbudán, Újpesten, Kispesten, Pesterzsébeten, Zuglóban, Rákosmentén, Újpalotán ez nem probléma? Ott nincsenek hajláktalanok?" - tette fel a kérdést Szentkirályi Alexandra, aki szerint egész Budapesten cselekvésre van szükség.    

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!