Szívrohama után újra kell tanulnia járni Müller Péternek

Vágólapra másolva!
A 88 éves Kossuth-díjas író idén szívrohamot kapott és kétszer olyan súlyosan elesett, hogy műteni kellett.
Vágólapra másolva!

A 88 éves Müller Péter nemrég másfél hónapot töltött kórházban, miután otthonában idén kétszer is olyan súlyosan elesett, hogy csípőprotézist kapott, ami miatt újra meg kell tanulnia járni - írja a Bors. Járókerettel közlekedik, otthon egy edzőgéppel próbálja erősíteni a térdét, dolgozószobáját az emeletről a földszintre telepítette úgy, hogy a mellette lévő szobában ott legyen 94 éves felesége, Ágnes asszony. Így gyógyul, pihen miközben könyvet ír a boldogságról annak ellenére, mennyi probléma érte 2024-ben. 

A Kossuth-díjas író és előadó az év korábbi részében szívrohamot kapott, amibe majdnem belehalt.

Egy időre emiatt egy orvosi háttérrel rendelkező idősek otthonába is került, ahová, mint fogalmazott:

Nem pihenni mentem. Meghalni mentem, de nem jött össze

- próbálta elviccelni a helyzet súlyosságát hozzátéve, hogy életét csakis egy zseniális orvosnak köszönheti, aki sikeresen, újra működésbe tudta hozni a szívét. De Müller Péternek nem ez volt az első halálközeli élménye. Túlélte a II. világháborút és azt, hogy 1956-ban hat golyót kapott miközben az utcán sétált:

Azért mentem, mert szerelmes voltam és hirtelen lelőttek hátulról. Az volt az érzésem, hogy felrobbantam. És ott, én megéltem valami olyan élményt, amitől tudatvilágom úgy változott meg, ahogy az mai napig is van. 

Ettől a pillanattól kezdve pedig sorsfeladatának tartja, hogy munkásságával másokat segítsen mondván, hogy jó ember, az még semmit nem jelent. Hiába azonban, előadásokat többet fizikai állapota miatt nem tud már tartani. Pedig őt az emberi kapcsolatok és találkozások töltik fel igazán. De jelenlegi állapotában be kellett látnia, nincs már rájuk ereje:

Kevés az erőm és az már magamnak kell. És ott erőt kell adni. Ha az ember előadást tart, akkor nem észt oszt, az mindenkinek van, azt máshol is megkapja. Hanem erőt! 

- fogalmazott hozzátéve, hogy könyvein keresztül továbbra is megpróbál az önátadásra igyekezni. Ez a célja legújabb könyvével is, melynek címe: Boldogság. Azt próbálja leírni és tudasítani olvasóiban, hogy minden ember boldognak születik, ám az idő múlásával főként a ragaszkodások miatt egyre boldogtalanabb lesz. Nem lesz már önmaga, ami a bukás kezdete:

Ha nem vagyok önmagam, én akkor mondom, hogy bajban vagyok

 - közölte majd végül élettapasztalatán alapuló tanácsként kiemelte:

Ne hagyja az ember magát boldogtalanná lenni és főleg tenni. Ne hagyja.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!