Szijjártó Péter: A kormány gratulál a Georgian Dream pártnak a georgiai emberek bizalmának elnyeréséért

Vágólapra másolva!
Mi gratulálunk a Georgian Dream pártnak a georgiai emberek bizalmának elnyeréséért, illetve megőrzéséért, készen állunk a kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködés fejlesztésére és az európai integrációs folyamat támogatására - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Mint ahogyan arról az Origo beszmolt, a kormányzó Georgiai Álom - Demokratikus Georgia párt a szavazatok több mint 54 százalékát szerezte meg a parlamenti választásokon. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már szombaton gratulált a georgiai kormánypártnak. 

Most egy újabb posztot osztott meg közösségi oldalán.  Szijjártó Péter a bejegyzésében azt írta, hogy nincs új a Nap alatt: Georgiában szombaton nem azok nyerték a választást, akiket erre Brüsszel és a liberális mainstream kijelölt, hanem a szuverenitás-, béke- és családpárti kormányzópárt, mely nyíltan a nemzeti érdeket helyezi előtérbe.

 "Mivel tehát a liberálisok csúnyán elhasaltak, meg is indult a támadás: a választás nem volt tisztességes, Georgiában nincs demokrácia"

 - fogalmazott, hozzátéve: a legszánalmasabb, hogy az egyik fő kritikus az a litván külügyminiszter, akinek pártját a tegnapi választáson ültették kispadra a litván választópolgárok.

Szijjártó Péter a posztjában újra gratulált a Georgian Dream pártnak "a georgiai emberek bizalmának elnyeréséért, illetve megőrzéséért". 

 Készen állunk a kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködés fejlesztésére és az európai integrációs folyamat támogatására.

- tette hozzá. 

Orbán Viktor a közösségi oldalán szintén elismerését fejezte ki Kobakhidzének a pártja győzelméhez. Mint írta, a georgiai emberek tudják, mi a legjobb az országuknak, és ma hallatták a hangjukat.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap megerősítette az MTI-nek a tbiliszi kormány tájékoztatására hivatkozó georgiai sajtóhíreket, mely szerint 

Orbán Viktor valóban hivatalos látogatást tesz Georgiában (Grúzia) október 28-29-én.

A médiaértesülések szerint Irakli Kobakhidze miniszterelnök hívta meg magyar kollégáját, és a delegációban részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter is.

Négyszemközti, majd plenáris tárgyalásokra kerül sor, ezt követően Irakli Kobakhidze és Orbán Viktor közös sajtónyilatkozatot tesz - írta a hirado.hu.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!