Meghalt a tomajmonostorai felforrósodott kisbuszban hagyott kislány apja

Vágólapra másolva!
Két éve egy buszsofőr a felforrósodott buszban hagyott egy kislányt Tomajmonostorán. A gyerek életéért napokig küzdöttek az orvosok, de nem sikerült megmenteni az életét. A tragédia után két évvel az édesapja is meghalt.
Vágólapra másolva!

2022. június 8-án az egész országot megdöbbentette a hír, hogy Tomajmonostorán egy  gyerekeket szállító kisbuszban felejtettek egy négy éves kislányt és csak délután találtak rá. Ezután a gyerekeket a mentők életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel vitték kórházba, Debrecenbe. 

A kislány életéért ezután napokig küzdöttek az orvosok, de végül az életét nem tudták megmenteni. 

Inez 8 órát töltött az 50 fokosra melegedett buszban, összeomlott a keringése, ez okozhatta a halálát

T. István a buszsofőr Inez Flórát a tiszaderzsi megállóban vette át a szülőktől, majd leültette egy hátsó ülésre. Ezután még felvett néhány gyereket, akikkel leparkolt az iskola és az óvoda előtt. A többi gyerek leszállt, Inez viszont a buszon maradt. 

Inez, Tomajmonostora, halálbusz
Fotó: Origo

A buszsofőrnek, két idősebb gyerek szólt, hogy egy gyerek nem szállt le, de a férfi ezzel nem foglalkozott, nem ellenőrizte le, leparkolt és bezárta a buszt a kislánnyal együtt. 

Kívülről a busz sötétített ablaka miatt nem láthatták, az viszont biztosra vehető, hogy Inez csak órákkal később veszítette el az eszméletét. 

Ezután a rendőrség büntetőeljárást, a buszvezetőt foglalkoztató önkormányzat pedig belső vizsgálatot indított. Majd a sofőrt tavaly júniusban, közel egy évvel a tragédia után, a bíróság elé állították, ahol rezzenéstelen arccal hallgatta végig a vádiratot. Miközben az 57 éves férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat. 

tomajmonostorai gyermekhalál, Tomajmonostora, gyermekhalál, tomajmonostoraigyermekhalál, Inez, kisbusz, sofőr,
A tomajmonostorai halálbusz, ahova több órára bezárták a négy éves Inezt.
Fotó: forrás: Bors

Akkor még a kislány szülei is őt voltak, akik könnyeikkel küszködve hallgatták, hogy a gyerekük hogyan halt meg. A kislány többek között hőgutát kapott és többszervi elégtelensége lett a hőségben. 

A buszsofőr azonban  nem vallotta magát bűnösnek a bíróságon, emiatt tovább folytatódtak a tárgyalások. 

Idén október 15-én volt az ítélethirdetés, ahol szintén megjelentek a kislány rokonai. 

Viszont az apja már nem tudott jelen lenni. Az apa halálhíréről, a család ügyvédje tett bejelentést a Szolnoki Törvényszéken.

Az ügyvéd, dr. Víghné dr. Tigyi Ildikó bírónőnek jelezte, hogy a négy éves kislány apja, akit 2022 nyarán egy felforrósodott buszban hagytak, nemrégiben meghalt. A férfi temetése pedig egy nappal az ítélethirdetés előtt volt. 

Az ügyvéd hozzátette, attól függetlenül, hogy a kislány apja már nem él, a megbízását tovább vállalja. Tette mindezt fekete ruhába öltözve a kislány anyja és a férfi nagymamája mellett a tárgyalóteremben - írja a Szoljon.hu


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!