Tuzson Bence: Az EU-s versenyképességet a kis- és középvállalkozások szintjén is erősíteni kell

Vágólapra másolva!
Az európai uniós versenyképességet a kis- és középvállalkozások esetében is erősíteni kell - hangsúlyozta pénteken Tuzson Bence az uniós igazságügyi miniszterek tanácskozására érkezve Luxembourgban.
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi miniszter újságíróknak a versenyképesség erősítését az uniós magyar elnökség egyik prioritásának nevezte. Kiemelte: 

Az ülésen a többi között megvizsgálják, miként lehet egyszerűsíteni az uniós jogrendet annak érdekében, hogy az átláthatóbbá váljon a kis- és középvállalkozások számára.

Tuzson Bence elmondta, hogy Magyarország prioritásai közé tartozik továbbá a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni harc is. Mint mondta, ezen, napjainkban egyre erősödő folyamatok ellen a lehető leghatározottabban fel kell lépni annak érdekében, hogy mindenki szabadon élhessen az Európai Unióban.

Aláhúzta, hogy az ülésen a tervek szerint megvitatják a kábítószer-kereskedelem és a szervezett bűnözés elleni harcot is.

Komoly kérdésekről fogunk ma tárgyalni Luxembourgban. Elő kell mozdítanunk Európa versenyképességét, mert ha nem lépünk, végleg lemaradunk.

Posted by Tuzson Bence on Thursday, October 10, 2024

Ezek a kérdések túlmutatnak a nemzeti határokon, ezért hatékonyan nemzetközi, EU-s szintű együttműködéssel lehet fellépni ellenük

- szögezte le, hozzátéve, hogy az ügyben az uniós igazságügyi miniszterek tanácsa folyamatosan egyeztet.

Pár napja beszámoltunk arról, hogy a magyar uniós elnökség célja, hogy elfogadjanak egy új európai versenyképességi megállapodást az Európai Tanács informális ülésén Budapesten november 8-án.

Arról is írtunk, hogy a magyar versenyképesség nem függhet kizárólag az Európai Uniótól (EU), az ország a gazdasági racionalitásokat követve találhatja meg a legjobb megoldást a nemzetközi szintű kihívásokra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!