Új miniszteri biztost neveztek ki a Kulturális és Innovációs Minisztériumban

Vágólapra másolva!
Kardosné Gyurkó Katalint nevezte ki Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter a generációk közötti együttműködés segítéséért felelős miniszteri biztosnak.
Vágólapra másolva!

A Kulturális és Innovációs Minisztérium azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy az új miniszteri biztos feladatkörében felel a generációk közötti együttműködést segítő igények, javaslatok koordinálásáért, a szakmai-módszertani fejlesztési célok kidolgozásáért, változó generációs igények összehangolásáért, társadalmi programok kidolgozásáért.

Feladatai közé tartozik, hogy közvetítsen a családi civil- és érdekképviseleti szervek és a kormányzati szervek között a családok és a nemzedékek közti együttműködés sajátos érdekeinek hatékonyabb érvényesítése érdekében 

- írták, hozzátéve, hogy tevékenysége egyszerre érinti a családügy, a demográfia, a civil szervezetek, az oktatás és a kultúra területét.

Munkája során szakmai észrevételeket tesz a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése érdekében, közreműködik a népesedéspolitikával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásában,

kezdeményezi döntések meghozatalát, feladatok előkészítését, azok végrehajtásának ellenőrzését - közölték.

Kedves Barátaim! Szívből jövő köszönettel tartozom mindenkinek, aki eddig fáradozott a családok megsegítéséért! 🙏...

Posted by Kardosné Gyurkó Kata on Thursday, October 24, 2024

Úgy folytatták, hogy Kardosné Gyurkó Katalin közgazdász, öt gyermek édesanyja, 2016 és 2024 között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, korábban főtitkára. Az egyesület elnökeként érdekvédelmi, karitatív munkát végzett a tizenhatezer családot tömörítő egyesületben. 

Elnöksége ideje alatt stabilizálódtak, majd megerősödtek az egyesület pénzügyi alapjai, jelentősen nőtt az egyesület tagsága, bővültek a tagkártyához kapcsolódó kedvezmények, 

megnövekedett az egyesület adománygyűjtő tevékenysége, több országos jelentőségű programmal bővült a NOE tevékenysége. Az Európai Parlament, az IFFD és a Polgári Magyarországért Alapítvány is díjjal ismerte el az egyesület tevékenységét - fogalmaztak.

A NOE-díj mellett munkájáért 2014-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült, 2018 májusában a családvédelem területén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységéért Pro Familiis-díjban, 2024-ben kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült - áll a közleményben.

Nemrég arról is írtunk, hogy a kormány a generációk közötti együttműködésben, a családok segítésében és a gyerekek nevelésében nagyban támaszkodik az egyházakra. Ma 1300 egyházi óvodában és iskolában mintegy 255 ezer gyermeket és fiatalt nevelnek, oktatnak. Az elmúlt egy évben országosan mintegy ötezer bölcsődei férőhely jött létre.

Augusztusban beszámoltunk arról is, hogy új államtitkárokkal erősít a Kulturális és Innovációs Minisztérium augusztus elsejétől: Hankó Balázs miniszter javaslatára Sulyok Tamás köztársasági elnök Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt családokért felelős államtitkárnak nevezte ki.

Koncz Zsófia az Egymást értő szakemberek című nemzetközi, demenciával foglalkozó konferencián elmondta, hogy az idősekről való gondoskodás, a generációk közötti együttműködés támogatása a magyar családpolitika kiemelt része.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!