Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kölcsönös a vonzalom: Demszky Gábor hosszan ír arról, hogy rajong Magyar Péterért

demszkygábor Demszky Gábor
Demszky Gábor, Budapest egykori liberális főpolgármestere
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Demszky Gábor, a főváros korábbi baloldali-liberális főpolgármestere hosszú írásban tett hitet Magyar Péter mellett. Kifejtette: Magyar „lesöpörte a politikai közélet sakktábláját”, „fénysebességgel haladva, az országot felszántva, a rezsim elutasítói számára a reményt, a Fideszből kiábrándultak és a tőle elfordult korábbi haszonélvezői számára pedig a menedéket kínálta”.
Vágólapra másolva!

A volt SZDSZ-es politikus szerint az vezetett ide, hogy Magyar Péter „ki merte mondani azt, amit sokan gondolunk: 

a magyar óbaloldal pártjai haldokolnak, és nem fognak feltámadni. A Tisza Párt egyszerűen kiszorította őket, a helyükre lépett, 

mint olyan ellenerő, amelyről támogatói azt gondolják, hogy képes a rezsimváltásra.”

Demszky szerint - írja a Mandiner - „valójában persze búcsúcédulát is árul, ráadásul a támogatók befizetései magán adományok, nem kell elszámolni velük, olyan módon, mint a közpénzekkel. Nem tudom, mit hoz a jövő, nem látom Illés szekerének útját, ám OV megvetendő, Európa sereghajtójává váló, az országot Európa második legszegényebb országává tevő rezsimjének sírásóját érdeklődéssel figyelem. 

És persze nem fogom elhallgatni a fenntartásaimat sem, de most csak egy kampány és két választás eredménye késztetett megszólalásra.”

demszkygábor Demszky Gábor
Demszky Gábor, Budapest egykori liberális főpolgármestere
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Magyar Péter korábban már bevallotta,  hogy Demszky-rajongó

Magyar Péter még a választási kampány alatt a Spinozában elmondta, hogy ő mindig is liberálisnak tartotta magát, valamint Demszky-plakát volt az ágya mellett. Demszky is megszólalt, szerinte Magyar az ő kudarcba fulladt politikai kísérletét folytatja, ami egy táborba szervezné a balliberális erőket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről