A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
„Mi semmi mást nem csinálunk. Pusztán kérdezünk” – reagált a jelentős külföldi forrásokból gazdálkodó szervezet állításaira Lánczi Tamás.
Vágólapra másolva!

A Mandiner számolt be róla, hogy egyedi, átfogó jellegű vizsgálatot indított először a Transparency International Magyarország (TIM) tevékenységével, majd az Átlátszóval kapcsolatban a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH). A portál felidézte, hogy a TIM alkotmányjogi panasszal élt, és a jelentős külföldi forrásokból gazdálkodó szervezet állítása szerint az Alaptörvénnyel összeegyeztethetetlen a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrejötte és tevékenysége, továbbá a szuverenitásvédelmi törvény több rendelkezése. 

A hivatal a Mandiner érdeklődésére azt írta, hogy panaszuk alkotmányjogi értelemben teljes nonszensz, de a TIM lépése „azért is érthetetlen, mert az elmúlt hónapokban több vizsgálati bejelentést is tettek, amivel elfogadták a hivatal működését”.

Nem hagyják abba a vizsgálódást

Az ügy most előkerült a Hír TV Napi Aktuális című műsorában, ahol Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke reagált a Transparency felvetéseire.

„A vizsgálatot nem fogják tudni megakadályozni, azt le fogjuk folytatni – mondta Lánczi Tamás. – Annak ellenére, hogy a Transparency nem működik együtt, s hogy a szervezet fittyet hány a magyar törvényekre. Kérdéseinkre, adatigényeinkre eddig nem kaptunk választ, most megpróbálunk újból válaszokat kapni. A hivatal elnöke leszögezte, hogy az sem fogja őket megállítani, hogy miután a TIM-hez fordultak kérdéseikkel, adatigényléseikkel, pár napra rá az Egyesült Államok külügyminisztériuma is aggodalmát fejezete ki a vizsgálódás miatt. „Mi semmi mást nem csinálunk. Pusztán kérdezünk” – fűzte hozzá Lánczi Tamás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!