A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Rétvári Bence: A rendőrség a szabad vizeken is az emberek biztonságának megőrzésére törekszik

Rétvári Bence, RétváriBence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Idén az első félévben a tavalyi adatokhoz hasonlóan eddig 178 esetben mentettek ki bajba jutott embereket a vízirendőrök, ugyanakkor az életveszélyes esetek száma meredeken emelkedett: a tavalyi hasonló időszakban 23 embert kellett ilyen helyzetekben kimenteni, míg az idén már negyvenet.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence kiemelte: a rendőrség minden területen arra törekszik, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát, és így van ez a szabad vizeken is, ahol több mint négyszáz rendőr lát el szolgálatot ötvennél is több járművel.

A Kopaszi-gáton található vízirendészeti rendőrőrsön az államtitkár kifejtette: a járőröknek számos feladatuk van, ezek közé tartozik a különféle vízijárművek műszaki állapotának, illetve haladási útvonalának ellenőrzése; gyakori jelenség, hogy a jet skit használók a kijelölt strandokon zavarják a fürdőzőket.

Idén az első fél évben a tavalyi adatokhoz hasonlóan eddig 178 esetben mentettek ki bajba jutott embereket a vízirendőrök, ugyanakkor az életveszélyes esetek száma meredeken emelkedett: a tavalyi hasonló időszakban 23 embert kellett ilyen helyzetekben kimenteni, míg az idén már negyvenet - emelte ki Rétvári Bence, aki arra kért mindenkit, hogy

csak az engedélyezett útvonalakat használja vízijárművel, illetve a fürdőzők csak a kijelölt helyeken menjenek a vízbe.

A sajtótájékoztatón Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy nagyobb tavainkon, folyóinkon éppúgy be kell tartani a KRESZ szabályait, mint a közutakon. Így például szigorúan tilos az alkoholfogyasztás a vízijárművek vezetői esetében.

Az ezredes hangsúlyozta: a szabad vizeken nagyon hamar megtörténhet a baj, ezért például a kijelölt strandokon is ajánlott mentőmellényt adni a gyermekekre, illetve a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál figyelemmel kísérni a viharjelzéseket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!