Hidvéghi Balázs váltja Dömötör Csabát a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként

Hidvéghi Balázs, hidvéghibalázs
Hidvéghi Balázs
Fotó: MTI/EPA/Ronald Witte
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba októbertől a kormánypártok európai parlamenti képviselőként folytatja a munkáját.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba helyére Hidvéghi Balázs érkezik a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként.

Hidvéghi Balázs, hidvéghibalázs
Hidvéghi Balázs
Fotó: MTI/EPA/Ronald Witte

A személyi változásra azért kerül sor, mert 

Dömötör Csaba októbertől a kormánypártok európai parlamenti képviselőjeként dolgozik.

domotorcsaba, dömötörcsaba
Dömötör Csaba
Fotó: MK

Hidvéghi Balázs korábban a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjeként,  a korábbi ciklusokban a Fidesz kommunikációs igazgatójaként, országgyűlési képviselőként,

 és a Nemzetgazdasági Minisztérium  helyettes államtitkáraként is dolgozott.

Hidvéghi Balázs 1970-ben született, és 19 éves korában lépett be a Fideszbe. A kilencvenes években középiskolai tanárként dolgozott az ország egyik legjobb iskolájában. Részint Magyarországon, részint az Európai Unióban politizált, mindenhol a magyar érdekek védelmében. Egy évig országgyűlési képviselő is volt, 2019-től 2024-ig pedig uniós képviselő.

A magyar nemzeti álláspontot mindig határozottan képviseli. 

Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés szélsőséges ideológiák erőltetése helyett végre az európai emberek jólétét és biztonságát helyezze az első helyre! Brüsszelben változásra van szükség! - ezt például idén tavasszal mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament európai mezőgazdaságról szóló, nagy visszhangot kiváltó vitájában.

Hirdetés

 

Hidvéghi Balázs a gazdatüntetései kapcsán egyértelműen fogalmazott: a jelenlegi brüsszeli vezetés tévúton jár. "Legyen szó az ukrajnai háborúról, migrációról vagy éppen az agrárpolitikáról, teljesen világos, hogy Brüsszelt szélsőséges ideológiák vezérlik, és képtelen az európai érdekek mentén cselekedni" - mondta.

A baloldalt különösen irritálta, amikor arról beszélt: az átgondolatlan brüsszeli zöldpolitikai intézkedések tönkreteszik az európai gazdákat.

 

Brüsszel hagyja, hogy olcsó ukrán gabona öntse el az európai piacot, és olyan megállapodásokat köt, amelyek - ad absurdum - az Európán kívüli gazdákat jobb helyzetbe hozzák, mint az európaiakat

 

- mondta.

A Fidesz EP-képviselője szerint miközben Brüsszel téves, ideológia-vezérelt döntéseket hoz, addig a világ más országai - az USA vagy éppen Kína - durván protekcionista intézkedéseket vezetnek be, és rohamtempóban hagyják le Európát a globális versenyben.

 

Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés végre az európai emberek érdekeit képviselje! Brüsszelben változásra van szükség!

Hidvéghi Balázs - ahogy írtuk - a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára lesz, ez lesz számára az a terep, ahol mind az elhibázott brüsszeli döntések ellen, mind a magyar emberek érdekében fog politizálni.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!