Tűzszerészlaktanyát veszélyeztet az áradó Duna - videó

Vágólapra másolva!
A Duna magas vízszintje miatt veszélybe került az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred laktanyája, ami miatt a honvédelmi miniszter munkacsoportot rendelt be. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a katonák készen állnak rá, hogy bárhol beavatkozzanak, ahol szükség van rájuk.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Budapesten ezekben az órákban tetőzik a Duna. Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred laktanyáját is elérte az áradó Duna, így az ott állomásozó katonák rendkívüli védekezési munkálatokat folytatnak. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter videóban számolt be az árvízi védekezésről. A miniszter elmondta, hogy az operatív törzs ülése után azonnal a Duna-parton található tűzszerész és folyamőrezredhez vezetett az útja, ahol

a katonák éjt nappallá téve dolgoznak a laktanya védelméért.

Szalay-Bobrovniczky kiemelte a tűzszerész ezred szerepét, amely az ország számos pontján második világháborús lőszerek hatástalanításában és speciális tűzszerész feladatok ellátásában is közreműködik, és most az árvízi védekezésből is kiveszi a részét. A miniszter hozzátette, hogy a mostani helyzetben az összefogás és a kitartás a legfontosabb, hiszen a katonák elhivatottsága, ereje és bátorsága nélkülözhetetlen a béke és a biztonság megőrzéséhez. A tetőzés ideje alatt is folytatódik a védekezés, és az összefogás erejével igyekeznek megakadályozni a további károkat - írja a Magyar Nemzet.

A hazai árvízveszélyről íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről-percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja.

Arról is írtunk, hogy az évtized árvize miatt a fővárosban és országszerte intenzív védelmi munkálatok zajlanak, a rakpart felszabadulása a jövő hét elejére várható, egy-két nappal korábban, mint eddig tervezték.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!