A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cégkapu regisztráció lépésről lépésre, szájba rágósan

sakk
Two players at the chess board at the Speed Chess World Championships tournament in Berlin, Germany, 14 October 2015. Each player has only three minutes to decide on their move. Photo: GREGOR FISCHER/dpa
Vágólapra másolva!
Bár a gazdálkodó szervezetek számára elvileg augusztus végéig kötelező Cégkapu esetében gondok vannak a rendszerrel, és már látni, hogy valóban szükséges lesz a 2017. december 31-ig tartó átmeneti időszakra, így van idő, azért most alaposan, lépésről-lépésre, ha kell, kicsit szájbarágósan elmagyarázzuk a regisztrációhoz szükséges tennivalókat.
Vágólapra másolva!

A jogszabály türelmi időt határoz meg 2017. december 31-ig azok számára, akik augusztus végéig nem regisztrálnak Cégkaput, büntetésre csak azoknak kell számítaniuk, akik 2018. január 1-jén sem rendelkeznek még érvényes regisztrációval.

Bár 2017. december 31-ig nem számíthat szankcióra a bejelentési kötelezettségét időben nem teljesítő gazdálkodó, azonban a türelmi idő lejárta után a mulasztó cégeknek hatósági ellenőrzésre és felügyeleti eljárásra is számítaniuk kell.

Lépésről lépésre

Az első lépés az Ügyfélkapu megszerzése, amelyet magánszemélyek kaphatnak meg a https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu oldalon, ha nem megy interneten keresztül, akkor a legközelebbi kormányablakban öt perc alatt kapnak hozzáférést, e-mail címmel, jelszóval.

A következő lépés a Cégkapu oldal, https://tarhely.gov.hu/ckp-regisztracio/tajekoztato.html , itt a Bejelentkezés feliratra kell kattintani. A rendszer felajánlja, hogy Ügyfélkapuval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással akarunk bejelentkezni.

A legegyszerűbb az Ügyfélkapu, érdemes ezt választani. A rendszer ezt követően kérni fogja az Ügyfélkapus azonosítót és a jelszót.

Ki kell választanunk, mely gazdálkodó szervezet nevében kívánunk regisztrálni.

A regisztráló szervezet adószámát ki kell tölteni, nem csupán az első nyolc számjegyet, hanem az összest. Ha ez megvan, megadjuk kétszer azt az e-mail címet, amelyen keresztül a gazdálkodó szervezet kommunikálni fog.

Forrás: dpa Picture-Alliance / AFP / Gregor Fischer

A rendszer felajánlja még egyszer az adatok ellenőrzését.

Sikeres regisztráció esetén a rendszer a következő oldalon felajánlja, hogy töltsük le a visszaigazolást, érdemes ezt megtenni.

Kényelmesen és gyorsan

A megadott e-mail cím lesz az elektronikus kapcsolattartás címe, azaz a hivatalos okmányok erre a címre fognak érkezni, beleértve a cégbírósági értesítéseket, bírósági kereseti kérelmeket.

Az Ügyfélkapuhoz hasonló Cégkapun keresztül a cégek, alapítványok, gazdálkodó szervezetek online tartják majd a kapcsolatot a hivatalokkal, dokumentumokat küldhetnek, fogadhatnak, így személyes ügyintézés nélkül, kényelmesebben és gyorsabban intézhetik a cégügyeiket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!