Mivel az adventi koszorú szakrális jellege mellett egy dekorációs eszköz is, ezért a szabályok ma már nem kell, hogy feltétlenül érvényesüljenek. Nagyfokú szabadságunk van, hogy miként is készítjük el saját koszorúnkat, csupán ízlésünktől és otthonunk berendezésétől függ.
Hozzávalók:
Első lépésként fedd be a szalmakoszorút közepes méretű, friss levelekkel. Használhatsz borostyán, vadszőlő vagy platán leveleket is, a lényeg, hogy szépen befedjék a koszorúalapot. Vágd le a levelek szárát, majd fektesd rá a leveleket a koszorúra úgy, hogy kb. háromnegyed részben fedjék egymást. Minden második vagy harmadik levelet erősíts oda natúr raffiával.
Ollóval vágd a készen kapható méhviasz lapot megfelelő méretűre, és szorosan tekerd fel a kanócra. Ha túl hosszú a kanóc, vágd le úgy, hogy kb. 2 cm-rel hosszabb legyen, mint maga a gyertya. Készítsd el a terméscsokrokat, amelyek majd a a koszorút díszítik. Két vagy három narancsszeletet ragassz össze ragasztópisztollyal, erre ragassz a fahéjrudakat és a csillagánizs darabokat. Balesetveszély elkerülése érdekében gyerekeknek ajánlatos hobbiragasztót használni.
Készítsd el a terméscsokrokat, amelyek majd a a koszorút díszítik. Két vagy három narancsszeletet ragassz össze ragasztópisztollyal, erre ragassz a fahéjrudakat és a csillagánizs darabokat. Balesetveszély elkerülése érdekében gyerekeknek ajánlatos hobbiragasztót használni.
A kis terméscsokrokat raffiával erősen kösd fel a koszorúra. Végül szúrd bele a négy gyertyatüskét a koszorúba, és szúrd rá a négy gyertyát.
Fotó és szöveg: Pécsi Balázs Roland
Design: Rónai Erika és Rónai Judit