Zabpelyhes-csokis keksz

Vágólapra másolva!
A keksz és a csoki kombinációja hallatán mindenkinek összefut a nyál a szájában. Azonban ezzel a recepttel, nem csak finom, hanem egészséges, magasabb rosttartalmű alapanyagokból készíthetünk karácsonykor süteményt.
Vágólapra másolva!
Hozzávalók: (1 pohár = 250 ml)
  • 20 dkg margarin,
  • 1 pohár cukor,
  • fél pohár barna cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1,5 pohár liszt,
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna,
  • 2 pohár zabpehely,
  • 2 pohár zabpehelyliszt,
  • 1 tábla összetört csokoládé,
  • 1 pohár mazsola,
  • 1 csipet só,
  • 2 teáskanál gyömbérpor.
ForrA!s: [origo]


Elkészítés módja:
Egy tálba tegyük a margarint, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg habos nem lesz. Utána tegyük bele a kétféle cukrot, vaníliás cukrot, majd ezzel is keverjük pár percig. Egyenként üssük bele a tojásokat, ha jól összedolgoztuk, adjuk hozzá a liszttel összekevert szódabikarbónát, sót, majd a zabpelyhet, zabpehelylisztet, gyömbért, mazsolát és a csokoládét. Keverjük jól össze

Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt, majd kanállal halmozzunk dió nagyságú halmokat. Vigyázzunk, hagyjunk közöttük helyet, mert sütéskor kissé szét fognak folyni.

Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 15-20 percig. Ha kihűlt, jól zárható üvegekben vagy dobozban sokáig eltárolhatjuk. Fűszerezhetjük még fahéjjal, mézes sütemény fűszerkeverékkel, cukrozott narancshéjjal, de használhatunk készítéséhez fehér csokoládét is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!