Zöldséges bruschetta

Vágólapra másolva!
Ez a mediterrán tájról származó előétel könnyű vacsoraként is fogyasztható, illetve tökéletes megoldás, ha a vendégek öt perc múlva toppannak be és a főétel elkészülésének időzítése nem sikerült úgy, mint a filmekben. Kezdő háziasszonyok és férfiak is bármikor könnyen, gyorsan elkészítik.
Vágólapra másolva!
Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma,
  • 10 dkg kockákra vágott cukkini,
  • 2 kockákra vágott paradicsom,
  • 2 szelet padlizsán kis kockákra vágva,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • pici zúzott fokhagyma,
  • só,
  • néhány szelet bagett.
Forrás: [origo]

Elkészítés módja:

A serpenyőbel felhevítjük az olívaolajat, és beletesszük a megtisztított felaprított vöröshagymát, megfonnyasztjuk rajta, majd hozzákeverjük a kockákra vágott cukkinit, padlizsánt, a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk, amíg egy kicsit össze nem esik.

A végén beletesszük a paradicsomot, csipet sóval ízesítjük, összepároljuk, és a masszát a szeletelt bagettekre kenjük, tetehét megszórhatjuk kevés sajttal.

Előmelegített sütőben 5 percig sütjük, azonnal kínáljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!