A tészta hozzávalói: 6 tojás 20 dkg cukor 8 dkg búzadara 15 dkg darált dió 2 db reszelt alma 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 mokkáskanál sütőpor 1 mokkáskanál fahéj 1 citrom reszelt héja és leve A sütemény tetejére: baracklekvár rum 1 étcsokis tortabevonó |
Így készítsd:
A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalót, utoljára az almát, és legvégén óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben közepes hőfokon 30 percig - tűpróbáig - sütjük. Végül a még forró süteményt rummal kikevert baracklekvárral megkenjük, és ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk. Egy szelet biztos, hogy nem lesz elég belőle!
Forrás: Life.hu