Hozzávalók: A tésztához:
A díszítéshez:
|
Elkészítés módja:
A mézet, a cukrot és a margarint egy edényben megolvasztjuk, majd kéz melegre hűtjük. A liszthez hozzáadjuk a mandulát, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket, majd összegyúrjuk a mézes-margarinos keverékkel. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Karácsonyfa-papírsablont készítünk a kívánt méretben és formában.
Mindegyik fa számára két tésztaformát vágunk ki, az egyiket hosszában kettévágjuk. A maradék tésztából csillagot formázunk a karácsonyfacsúcsra. A tésztadarabokat sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét 12,5 dkg porcukorral sűrű mázzá keverjük és habzsákba vagy fóliazsákba töltjük.
A mázzal minden egyes fára merőlegesen ráragasztunk két fél karácsonyfát oly módon, hogy a fa megálljon. A karácsonyfák tetejére felragasztjuk a csúcsokat. Megszórjuk a maradék porcukorral, és cukorgyönggyel díszítjük.